Entrar


Agent de viatges, el perfil més demandat en turisme aquest estiu

A tothom li agrada viatjar, conéixer noves cultures, nous països i sense preocupar-se per res. Cada vegada hi ha més viatgers a Espanya i més empreses que aposten pel sector MICE, un àmbit que està contribuint al fet que el turisme torne a estar en alça i que s'ha convertit en la base més regular de les agències de viatges. En les dades de l'atur del mes passat es van registrar fins a 67.000 treballadors afiliats a la seguretat social en turisme, dades que suposen una fita històrica per a un sector que per fi veu la llum després de la crisi de 2008. Ara, de cara a les vacances d'estiu, s'espera que siga un dels àmbits en els quals cresca més l'ocupació. En aquest aspecte, David Basilio, CEO de *Hosteleo, ha assegurat que “amb l'augment del turisme tant particular com d'empresa el treball que més es demandarà és el d'agent de viatges”.

En família, en parella, només, amb amics, per a fer equip, acudir a un congrés, realitzar visites culturals, gaudir de sol i la platja o fins i tot desconnectar uns dies amb la mascota. Cada vegada existeixen més tipus de turisme perquè hi ha més persones i empreses que decideixen invertir en els viatges fets a mesura. El creixement d'aquest sector ha crescut any a any fins al punt que en 2018 es van realitzar 197,3 milions de desplaçaments per part dels espanyols, la qual cosa suposa un 1,9% més que l'any anterior segons les dades de l'INE.

El turisme que actualment està més en alça és el MICE. Les empreses inverteixen cada vegada més en els viatges de reunions per a gratificar als seus empleats amb jornades on fer treball en equip, formar noves habilitats o simplement per a fer turisme. Com CEO de *Hosteleo, el portal d'ocupació líder en ofertes d'ocupació en hostaleria i turisme, David Basilio ha volgut explicar aquests números posant l'accent que “els espanyols tenen més inquietud per viatjar i les empreses veuen en el turisme una forma amable de reforçar equips, agrair els esforços dels seus treballadors o oferir un valor afegit amb ofertes corporatives de viatges per a empleats”.

Per aquest motiu, actualment el lloc de treball d'agent de viatges “serà la professió més demandada aquest estiu i un lloc on trobar una ocupació i fer carrera professional” afirma amb rotunditat Basilio. Perquè de cara a la temporada estival “la importància de les agències de viatges és tremenda tant a nivell particular com en turisme d'empresa. Una variant cada vegada més en alça on els departaments de viatges MICE són imprescindibles”.

El camí fins a arribar a aquest punt dolç en el qual es troba el turisme s'ha aconseguit gràcies a que les empreses del sector s'han reinventat. Un exemple d'això és Viatges El Corte Inglés, el gran referent vacacional a nivell nacional, que en l'actualitat té obertes vacants d'ocupació a Madrid i Barcelona en Hosteleo per a agents de Business Travel i Vacacional.

Una mirada cap al futur del turisme molt esperançadora en la qual els agents de viatges donaran molt de què parlar, no solament com a professió del demà, sinó com una realitat de hui.

Pot consultar la notícia original ACI

96 178 22 15
C/ Drassanes S/N
46440 - Almussafes
(Valencia)
almussafes_ad2@gva.es