Entrar


Així és el currículum perfecte per a trobar ocupació segons el teu nivell d'experiència

No hi ha una fórmula màgica per a eixir victoriós d'un procés de selecció, d'una entrevista en concret així com tampoc hi ha trucs infal·libles per a trobar l'ocupació perfecta No obstant això, sí que hi ha algunes tècniques que maximitzen les oportunitats de cridar l'atenció dels reclutadors així com de convéncer-los que s'és la persona adequada per al lloc que es pretén cobrir.

Un exemple d'això són els consells que l'expert en gestió de Recursos Humans i CEO e Korn Ferri, Gary Burnison, ha donat a la CNBC i que hem recollit des del Confidencial, sobre com al seu parer (avalat per 20 anys d'experiència duent a terme processos de selecció de personal), ha de ser un currículum per a ser seleccionat d'entre les desenes o centenars que a vegades es remenen.

*Burnison adverteix de què depenent de l'experiència professional amb la qual un compte, aquest document ha d'estar centrat en l'un o l'altre aspecte, perquè no són les mateixes qualitats les que ha de lluir un acabat d'eixir de la universitat que el que ha de posar sobre la taula una persona que porta 10 anys treballant en el mateix sector. Ací va un exemple del que has d'incloure i ressaltar en aquest document si encara no han entrat en el mercat laboral, si eres un professional de nivell 'júnior' o si eres ja un emprat 'sènior'.

1. El currículum dels recentment graduats

 • Destaca el teu nivell educatiu: Fins ara la teua educació en el teu punt fort, així que hauràs d'incloure-la en primer lloc perquè regruix. S'ha d'incloure el nom de la universitat o el centre en el que s'ha estudiat així com si s'ha rebut qualsevol honor acadèmic.
 • No et passes amb els detalls sobre les pràctiques realitzades: En aquest punt és important ser honest. Sona estrany a qualsevol que una persona en pràctiques haja tingut tantes responsabilitats o més que un professional que porta 10 any el sector durant unes pràctiques... Limita't a ser honest i posa el focus en les tasques que són importants per al teu perfil.
 • Usa les activitats extraescolars per a contar una història: Totes les activitats extraescolars són importants solo si poden aportar alguna cosa que diga com som i en què ens agrada passar el temps, per la qual cosa parar atenció a aquest apartat és de vital importància, doncs segur que no voldràs donar una imatge equivocada sobre el que representes.
 • No superes la pàgina: Els responsables de RH no esperen que tingues moltíssima experiència, per la qual cosa superar una pàgina d'informació podria fer-te perdre credibilitat. A més, aquest ha de tindre un disseny net i clar.
   

2. El currículum d'un 'júnior' (< 2 anys)

 • Posa l'accent en les teues capacitats de treball en equip: El que es busca en un 'júnior' és, generalment, bones habilitats de treball en equip, per la qual cosa presentar-se com una persona capaç d'aconseguir l'èxit al costat d'un grup, és essencial.
 • Inclou sol treballs i pràctiques rellevants: Incloure totes les pràctiques que s'han fet, segons l'expert, només afebleix el currículum. És millor centrar-se en el crucial.
 • No inclogues resum professional ni objectius: Els 'júnior' no solen tindre suficients treballs rellevants com perquè valga la pena fer un resum professional, per la qual cosa és millor evitar-lo. A canvi, inclou assoliments clau, educació i activitats extracurriculars.

3. El currículum d'un 'sènior'

 • Afig un resum a l'inici: Per a un professional amb entre set i quinze anys d'experiència és recomanable afegir un xicotet resum professional en la part superior del currículum que deixe clar, d'una ullada, quines són les principals competències del candidat.
 • Destaca les teues principals habilitats: Destaca les paraules clau i adapta-les al que es busca per al lloc concret.
 • En el teu lloc actual, entra en els detalls: Els detalls sobre el lloc que es té en l'actualitat, o l'últim que s'ha tingut, han de ser el centre de l'apartat sobre experiència professional, ocupant fins al 75% de l'espai dedicat a aquest. En cas que estigues treballant en una companyia poc coneguda, entra en els detalls perquè el responsable de RH tinga clar de què s'està parlant.
 • Aporta números i emfatitza els assoliments: Si tens un assoliment destacable que avalar amb números, afig-lo. Ej: Augment de vendes del 40%, o augment del benefici d'un 20%.

Consulta la notícia original ACI

96 178 22 15
C/ Drassanes S/N
46440 - Almussafes
(Valencia)
almussafes_iso@gva.es