Entrar


Cinc consells per a aprofitar al màxim la jornada intensiva... i com compatibilitzar-ho amb el teletreball i la conciliació

Amb l'arribada dels mesos d'estiu, són moltes les empreses espanyoles que opten per oferir als seus empleats l'horari de treball en jornada intensiva.

En aquesta modalitat, el treball s'exerceix de forma continuada, la qual cosa redueix el nombre d'hores en l'oficina o enfront de l'ordinador. Gràcies a aquesta possibilitat, els empleats compten amb major temps lliure per a dedicar a la seua família, aficions i descans. De fet, d'acord amb l'I Baròmetre de l'ocupació elaborada per *Infojobs, els beneficis són tals que al 76% dels treballadors espanyols els agradaria gaudir d'una jornada de treball contínua. 

En augmentar les hores d'oci, també es veu incrementada la motivació dels empleats i es redueixen els seus nivells d'estrés en produir-se un menor desgast físic i mental. 

La possibilitat de finalitzar abans la nostra jornada influeix directament sobre la nostra capacitat de concentració, millorant així la nostra eficiència. 

No obstant això, si mantenim els mateixos hàbits de treball que hem tingut durant la resta de l'any, correm el risc de convertir la jornada intensiva en una estressant marató on les tasques no s'acaben a temps i l'única solució siga tirar hores extra sense descans. Per a evitar-ho, l'experta en productivitat, hàbits i emprenedoria, Lucía Jiménez *Vida, estableix una sèrie de pautes i consells per a augmentar la nostra productivitat durant la jornada intensiva: 

  1. Ordenar per prioritats la nostra llista de tasques el dia abans. Disposem de menys temps per a acabar el nostre treball, per la qual cosa hem de crear llistes de tasques més curtes que, a més, organitzarem per ordre d'importància. En deixar-ho fet amb antelació, podrem iniciar la nostra jornada sabent per on hem de començar.
  2. Començar per les tasques més importants i que requereixen major concentració. A primera hora del dia, tenim menys interrupcions i la nostra ment es troba més buidada, per la qual cosa aprofitarem per a tirar avant el treball més exigent. D'aquesta manera, podrem dedicar les hores de més calor, quan el cansament comença a aparéixer, a tasques més mecàniques.
  3. Ajustar les reunions a 15 minuts de duració. És el temps que realment es necessita per a posar idees en comú i definir els següents passos a realitzar. Sempre que siga possible, substituirem les reunions de seguiment per una altra mena d'eines de gestió de projectes.
  4. Consultar el correu només dues vegades al dia, preferiblement a mitjan matí i abans de finalitzar la jornada. D'aquesta manera, podrem dedicar les hores de màxima concentració, a primera hora, a les tasques que es troben en primer lloc en la nostra llista de prioritats. A més, és important saber distingir entre aquells correus que necessiten resposta immediata i els que podem posposar per a una revisió posterior.
  5. Usar la tècnica Pomodoro 25-5 per a augmentar la concentració ens permetrà acabar un major nombre de tasques en menys temps. Per a això, eliminarem distraccions com el telèfon mòbil sempre que siga possible. La tècnica *Pomodoro incita a treballar en blocs de 25 minuts amb 5 minuts de descans i ens permet aconseguir el nostre pic màxim de concentració sense malgastar la nostra energia.

Jornada intensiva, teletreball i conciliació

A causa de la dificultat per a conciliar el treball amb la cura dels fills i amb la finalitat de reduir les possibilitats de contagi de la COVID-19 en les oficines, moltes empreses han mantingut la modalitat de teletreball per als seus empleats.

Aquesta situació pot dificultar la concentració per part dels treballadors que han de fer-se càrrec dels seus fills i, a més, acabar les seues tasques en menys temps. 

Per això, és important que des de les empreses s'oferisca la possibilitat de flexibilitzar l'horari de jornada intensiva, permetent que l'empleat trie l'hora d'entrada i eixida.

Consulta la notícia original ACI

96 178 22 15
C/ Drassanes S/N
46440 - Almussafes
(Valencia)
almussafes_iso@gva.es