Entrar


Com adaptar les empreses per a la volta a la rutina

Cada vegada són més les empreses que van tornant a poc a poc a la rutina i obrin les seues portes de nou perquè els empleats facen el seu treball de manera presencial. Però és important no baixar la guàrdia i mantindre totes les mesures de seguretat necessàries per a evitar un repunt en els contagis per COVID-19. Aquest és el motiu pel qual aquells que tornen aquests dies als seus centres de treball trobaran algunes diferències i passarà algun temps fins que tot torne a ser com abans. 

Abans de pensar a tornar a la normalitat i permetre als empleats retrobar-se amb el seu lloc de treball, les empreses han d'adaptar els seus espais a l'anomenada “nova normalitat”. A més d'oferir màscares i gel desinfectant en l'entrada, caldrà fer alguns canvis més. Depenent del tipus d'empresa, del treball a exercir i del nombre de treballadors, les mesures de seguretat seran diferents. 

Com adaptar una oficina per a la volta a la rutina

Les oficines han de modificar la seua distribució de llocs de treball per a respectar la distància de seguretat. La millor opció perquè hi haja una distància de 2 metres entre els treballadors és alternar els seients disponibles anteriorment i, per a major protecció, es recomana instal·lar mampares o pantalles de separació entre les taules.

El vertader repte és evitar aglomeracions quan els treballadors no estan asseguts en la seua cadira, per a això el millor és delimitar i marcar les zones de circulació. Ha de quedar clar per on s'ha d'entrar, quina direcció seguir i per on eixir.

En llocs com el menjador o la cafeteria s'hauran de respectar els torns assignats i l'aforament haurà de reduir-se a la meitat.

Com adaptar una fàbrica per a la volta a la rutina

En el cas de les fàbriques la clau torna a estar en la distància de seguretat. Les cadenes de muntatge hauran d'adaptar-se i respectar els 2 metres de distància entre els treballadors. En aquells casos en els quals siga impossible aquesta separació, és obligatori l'ús de màscara i guants per a evitar el contagi.

La distribució de torns en diferents franges horàries que eviten una alta concentració de treballadors ajudarà al fet que no descendisca la producció. 

Siga com siga el tipus d'empresa o sector, una vegada que els treballadors tornen als seus centres de treball, hauran de fitxar en arribar i en marxar-se també de manera segura. Per a aconseguir-ho es poden utilitzar apps mòbils de gestió horària o sistemes de control d'accessos amb lector facial, ambdues eviten que moltes persones toquen una mateixa superfície de forma repetida. Aquestes són les principals característiques del control horari i accessos amb lector facial. 

FaceX és una solució biomètrica facial que, en poder integrar-se amb les aplicacions ja disponibles, permet rebre els fitxatges tant de control horari com accés. 

Amb la integració de FaceX s'aconsegueix:

  • Comptar amb un lector biomètric que no requereix contacte físic.
  • Disposar d'una solució de reconeixement facial que identifica als empleats, encara que porten màscara, fins i tot usar-ho com a filtre per a impedir l'accés als qui no porten la màscara.
  • Integrar un sensor de temperatura corporal en el cas d'adquirir FaceX Premium. 

En Grup SPEC treballem perquè les empreses troben la solució que millor s'adapta a les seues circumstàncies, posa't en contacte amb nosaltres i et donarem tota la informació.

Consulta la notícia original AQUI

96 178 22 15
C/ Drassanes S/N
46440 - Almussafes
(Valencia)
almussafes_iso@gva.es