Entrar


Consells per a trobar ocupació després de la crisi del coronavirus

La crisi del coronavirus ha deixat ja més de 350.000 víctimes mortals a tot el món però, al mateix temps, també ha provocat la destrucció de milions de llocs de treball. Desenes de països estan patint una enorme crisi social a conseqüència de la falta d'ocupació i milions de famílies estan desesperades per trobar una font d'ingressos amb la qual portar una mica de diners a les seues cases.

Les desescalades que s'estan produint en alguns països permeten veure la llum al final del túnel, però són pocs els que s'atreveixen a pronosticar què passarà en els pròxims mesos, almenys des del punt de vista de l'ocupació. No obstant això, alguns especialistes apunten al fet que cal començar ja a buscar treball si volem tindre èxit en el nostre objectiu a llarg termini.

Però, com fer-ho? Tant per a aquells que s'han quedat sense treball com els qui estan en una situació de *ERTE i el futur es presenta més negre que gris, hi ha alguns moviments que es poden dur a terme amb vista a recuperar el treball en un futur pròxim. Aquests són els consells per a trobar ocupació i preparar-se per al mercat laboral post *covid-19.

Com trobar ocupació

El primer en el que coincideixen tots els experts en recursos humans és actualitzar el currículum, tant si s'està buscant treball com si no. Es tracta que siga un autèntic resum de la nostra vida laboral, però és important que no reculla més enllà dels últims quinze anys treballats, ja que els treballs anteriors seran irrellevants per a l'empresa. Destacar les nostres habilitats i ser capaces d'explicar per què som la persona ideal per a incorporar a una empresa és vital per a tindre èxit. Una manera d'aconseguir-ho és incorporant estadístiques i resultats aconseguits en la nostra carrera.

Millorar la nostra presència en internet també és important. D'una banda, el perfil de LinkedIn és vital per a trobar treball, per la qual cosa hem de mantindre-ho actualitzat i ampliar en la mesura del possible la nostra xarxa de contactes perquè tots aquells amb els quals hem treballat al llarg dels anys coneguen la nostra situació de cerca activa d'ocupació i ens puguen tirar una mà.

Tots els experts coincideixen que és més senzill trobar treball a través de la nostra xarxa de contactes que per mitjà dels processos de selecció tradicionals. Si tu anares cap i saberes que una persona de la teua confiança necessita treball i respondrà al que cerques, segurament li donaries el lloc a aqueixa persona abans que a un desconegut amb un gran currículum. Perquè el mateix succeirà a l'inrevés, per la qual cosa actualitza i amplia aqueixa xarxa constantment.

Però, a més, també podem fer un pas avant i crear la nostra pròpia web, alguna cosa que fan molts professionals freelance, però que també poden fer altres treballadors. Els reclutadors busquen diferències que els facen decantar-se per l'un o l'altre candidat i aqueixa és una possibilitat. Finalment, també és vital cuidar els continguts que publiquem en les xarxes socials, ja que les empreses busquen informació sobre les seues possibles incorporacions en totes les fonts d'informació que estan al seu abast.

Fortaleses i febleses

Conéixer en què som bons treballant és important, sobretot a l'hora de saber transmetre en el nostre currículum tot el que podem fer per l'empresa que ens contracte. Però saber les nostres febleses també ens pot ajudar en un moment com aquest, ja que podem aprofitar per a eixir d'aquesta crisis enfortits.

Lloe experts aconsellen dedicar part del temps del confinament a reciclar-nos i a preparar-nos per a un mercat que serà molt agressiu. Saber en quins camps es pot millorar i aprofitar per a formar-se és a la mà de cadascun. I, gràcies a les noves tecnologies, mai va ser tan fàcil ni tan barat: hi ha multitud de plataformes que ofereixen tot tipus de cursos, molts a un cost molt atractiu i uns altres, fins i tot, gratuïts. Continuar aprenent dia a dia i formant-se en diferents matèries ajudarà a obrir noves portes.

L'últim consell per a trobar ocupació després del coronavirus passa per flexibilitzar les condicions laborals. Una gran majoria d'experts apunten al fet que molts dels nous contractes no seran els típics treballs fixos per sempre, sinó que s'emprarà a professionals segons es vagen necessitant en les empreses. Per això, convertir-se en freelance i poder oferir un treball adaptat a un determinat projecte pot obrir les portes d'una futura companyia de bat a bat.

Per a aconseguir-ho, aquests professionals haurien d'abordar el seu futur amb una mentalitat similar a la dels emprenedors. Canviar d'un projecte a un altre, d'una empresa a una altra, construint una reputació que ajude a despuntar en la seua professió. Una gran quantitat d'empreses, tant grans com xicotetes, ja contracten així als seus nous empleats i és un dels millors consells per a afrontar un futur laboral complicat en un món nou i globalitzat.

Consulta la notícia original ACI

96 178 22 15
C/ Drassanes S/N
46440 - Almussafes
(Valencia)
almussafes_iso@gva.es