Entrar


Quins han sigut els sectors que millor s'han adaptat a la crisi del COVID-19?

26/05/2020

A causa de la crisi sanitària provocada pel COVID-19, des del Govern s'han pres una sèrie de mesures per a evitar la propagació del virus i intentar aplanar la corba. Per això, les empreses han hagut d'adaptar-se i buscar noves formes telemàtiques de realitzar la seua activitat per a evitar el trasllat de persones i mantindre les distàncies de seguretat. Per tot això, la digitalització ha patit un gran repunt.

En aquest sentit, l'empresa espanyola Docuten ha volgut fer anàlisi d'aquesta situació amb els sectors més involucrats. Aquest estudi es va dur a terme des del 16 de març, quan es va decretar l'estat d'alarma al nostre país, al 12 d'abril. Aquest període es va comparar amb el de l'any 2019 i es va observar un increment clar.

Per tant, els resultats llancen un augment sense precedents en l'àmbit digital (20 vegades més) sent la indústria de l'alimentació i la construcció els sectors que més ús han fet de la tecnologia 2.0. En tots dos casos s'ha registrat un augment del 2000% respecte al mes anterior. D'altra banda, destaca el cas del sector de la sanitat on també hi ha hagut un repunt important (un 800%). No obstant això, les ETTs (Empreses de Treball Temporal) han caigut en un 50%, especialment les que depenen del sector serveis. Aquestes han vist paralitzada la seua activitat a causa de la quarantena.

Solidaritat per part de les empreses

Durant aquest confinament són moltes les empreses que estan aportant el seu granet d'arena per a fer d'aquest confinament una mica més suportable.  En aquest sentit, Docuten ofereix més de 20 eines de forma totalment gratuïta i solucions de facturació electrònica. L'objectiu és que les utilitzen companyies vinculades al món de la salut, amb la cura de persones majors en residències o companyies que col·laboren en la lluita contra el *coronavirus com a proveïdors de servei d'àpats de centres sanitaris o les que treballen amb hospitals de campanya.

Brais Méndez, soci fundador, afirma que aquestes mesures mostren com la tecnologia suposa un gran avanç en situacions excepcionals com la que estem vivint, redueix la possibilitat de contagi i, per tant, d'expansió del virus.

Consulta la notícia original ACI

96 178 22 15
C/ Drassanes S/N
46440 - Almussafes
(Valencia)
almussafes_iso@gva.es