Entrar


El Govern puja el salari mínim a 950 euros

Després de l'acord aconseguit pels sindicats i la patronal, el Govern d'Espanya pujarà el Salari Mínim Interprofessional a 950 euros en aquest 2020. L'augment suposa un 5,5% més que l'SMI de 2019 que el govern socialista de Pedro Sánchez ja havia incrementat fins als 900 euros. La pujada a 950 euros es farà amb caràcter retroactiu a 1 de gener de 2020. Dimarts que ve haurà de ser aprovat pel Consell de Ministres.

Així ho han anunciat aquest dimecres la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, els secretaris generals de CCOO, *Unai Sord, i UGT, Pepe Álvarez, i els presidents de CEOE, Antonio *Garamendi, i *Cepyme, Gerardo *Cuerva.

El nou Govern de coalició PSOE-Unides Podemos es va marcar com a objectiu situar el salari mínim en 1.200 euros i aquesta pujada, després de l'acord aconseguit, suposa el primer pas cap a aqueix SMI que recomane la Carta Social Europea.*ç

Afectarà l'ocupació?

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha reconegut que la pujada del SMI no afectarà negativament l'ocupació. "Lluny de tindre un impacte directe, és un element positiu", va explicar Díaz. A més, ha ressaltat que aquesta mesura "millorarà la vida dels treballadors".
"Som conscients que la pujada a 900 euros de l'any passat va ser històrica, però també tenim el compromís per a allargar aquest ascens", va sentenciar.

Consulta la notícia original ACI

96 178 22 15
C/ Drassanes S/N
46440 - Almussafes
(Valencia)
almussafes_ad2@gva.es