Entrar


Espanya, un país amb una mobilitat laboral alta: per damunt dels EUA, Països Baixos o el Japó

Els treballadors que més canvien d'ocupació són els joves, ja que 6 de cada 10 treballen en un lloc diferent al que tenien abans d'estiu

Els treballadors amb educació superior són els qui més han canviat d'ocupació en els últims sis mesos (31%

*Randstad, l'empresa de recursos humans número 1 a Espanya i en el món, ha dut a terme un informe sobre les experiències de canvi d'ocupació per part dels treballadors en la recta final de 2019. Per a això, ha analitzat les dades de l'última onada de l'estudi *Randstad *Workmonitor corresponent a l'últim trimestre de 2019, elaborada a partir de més de 13.500 enquestes a professionals ocupats de 33 països.

*Randstad destaca que el 29,4% dels professionals espanyols declara haver canviat de treball en els últims sis mesos. Aquesta dada implica que Espanya compta amb una mobilitat laboral alta comparada amb altres països, ja que el nostre es troba per damunt de, per exemple, els Estats Units (29,3%), Països Baixos (28,4%), Itàlia (23%), el Japó (21,7%) o Portugal (21,5%). La mobilitat dels treballadors espanyols només és superada per la de francesos (29,7%), britànics (29,9%) i alemanys (30,6%).

Percentatge de treballadors que van canviar de treball segons país

Espanya també es troba en els primers llocs quant al creixement de la mobilitat respecte al passat any. Segons l'estudi dut a terme per *Randstad, la taxa de treballadors que assegura haver canviat d'ocupació durant els últims sis mesos ha crescut 7,4 punts percentuals, passant del 22% a la fi del 2018 al 29,4% del tancament de 2019. Una xifra superior a països com el Japó (amb una diferència de 7,1 punts), França (5,7), els Estats Units (5,2), Països Baixos (4,2) o Suècia (3,7), però encara inferior a Alemanya (8,2). Aquest percentatge es va reduir en països com Regne Unit (-0,2 punts), Portugal, Grècia (tots dos amb -2,5) o l'Argentina (-2,9).

Com més jove és el professional, més sovint canvia de treball

En el que a Espanya es refereix, *Randstad destaca que l'edat és un aspecte significatiu en els treballadors que canvien de treball, sent els més joves els més propensos a començar una nova experiència laboral. Així, els professionals menors de 25 anys són els que més han canviat de treball en els últims sis mesos, en concret un 59,4%. Els segueixen els empleats d'entre 25 i 44, dels quals el 33,5% ha donat un gir a la seua carrera professional, mentre que els majors de 45 van ser els més conservadors, canviant de treball a penes el 16,4%.

Percentatge de treballadors espanyols que van canviar de treball segons edat

*Randstad també ha tingut en compte el nivell acadèmic dels enquestats a l'hora de dur a terme el seu estudi. D'aquesta manera, els treballadors amb educació superior són els qui més han canviat d'ocupació en els últims sis mesos (31%); seguits pels quals tenen educació secundària (27,3%), i els que compten amb estudis primaris (24,4%). Quant al gènere dels professionals, la diferència és molt discreta -de tan sols quatre dècimes-, ja que el 29,6% dels homes declara haver canviat de treball per un 29,2% de les dones.

Consulta la notícia original *AQUI

96 178 22 15
C/ Drassanes S/N
46440 - Almussafes
(Valencia)
almussafes_iso@gva.es