Entrar


Formar-se en competències digitals, una bona eixida per a la crisi del coronavirus

La demanda de professions digitals ja era una realitat abans de la pandèmia, però durant la mateixa s'ha produït un creixement exponencial que està multiplicant el seu impacte en l'era post Covid 19. Es tracta d'un escenari que trastoca el mercat laboral tal com es coneix. Res tornarà a ser com abans, i els treballadors hauran d'aclimatar-se a un panorama amb noves regles. Això requereix un esforç de flexibilitat i integració en un marc de digitalització. 

L'aprenentatge ha servit com a revulsiu i impuls professional durant la quarantena, especialment en aquells cursos amb un enfocament pràctic que responen a les especialitats més sol·licitades. Tot això reforçat amb l'ensenyament en remot, que al llarg d'aquests 2 mesos de “*lockdown” ha obtingut un repunt de matriculacions online. La dualitat entre la formació presencial i telemàtica servirà en el futur recent per a una major adaptabilitat i conciliació.

El World Economic Fòrum ja ha dictaminat que l'economia mundial estarà vinculada a productes i serveis digitals en més d'un 45% per a 2022. Això es tradueix en 75 milions d'ocupacions que passaran a ser automatitzats, la qual cosa derivarà en 133 milions de noves oportunitats. 

Les professions més demandades

Digital Account Manager, Community Manager, Digital Communication & Brand Manager, SEU Content Manager o SEM Manager, són només algunes de les professions que estan creixent en el món post-coronavirus.

Segons dades de Reason Why, s'espera que la inversió en mitjans digitals s'estabilitze al juny i es recupere al llarg de la segona meitat del present exercici, a mesura que es reactiven els diferents sectors. No obstant això, es vaticina una caiguda del 6% en comparació amb 2019. Una dada que no ha d'interpretar-se com una cosa negativa, ja que per a 2021 la publicitat online es beneficiarà d'esdeveniments esportius com els Jocs Olímpics o l'Eurocopa, produint-se una recuperació del 12% en tan sols un any. A més, cal tindre present que el *ecommerce ja s'ha consolidat al nostre país, amb usuaris que cada vegada confien més a les botigues online.

Amb aquestes perspectives, invertir en formació relacionada amb màrqueting digital és una garantia a molt curt termini, ja que es tracta de perfils amb una enorme ocupabilitat.

On estudiar?

Existeix una àmplia varietat d'escoles i acadèmies que preparen a centenars d'alumnes entorn d'aquestes noves disciplines, en les quals s'exigeix un vincle directe amb la realitat del sector. El maneig d'eines i estar al dia de les novetats és un requisit indispensable. 

Per això, les agències que entre els seus serveis imparteixen cursos especialitzats han convertit en una alternativa molt sol·licitada. En aquest context, Excuse Em *Captain ofereix una formació integral en Màrqueting i Estratègia Digital, Analítica Web amb Google *Analytics, SEU i *SEM (iniciació i avançat) i Comunicació amb *Community Management. Són cursos presencials basats en un aprenentatge pràctic amb casos reals, possibilitant una alineació total amb la realitat del mercat laboral.

Tot això encaixa en un marc que pretén allunyar-se de les titulacions oficials. Hi ha moltes opcions fora dels llits habituals que asseguren qualitat i rigor a través de professionals que comparteixen el seu know-how. I és que, un altre dels grans canvis és la desaparició de l'anomenada “*titulitis”, en un escenari que exigeix demostrar habilitats i competències concretes. Cada vegada es valoren més les especialitzacions en nínxols concrets, per damunt de l'acumulació de diplomes i carreres universitàries. Això no és aplicable a tots els sectors, però en màrqueting digital és millor demostrar que exhibir. 

Per tant, el futur alumne no ha de preocupar-se de si disposa de coneixements previs o per si el contrari ja ha començat a formar-se: en Excuse Em Captain els cursos comencen des del més bàsic i progressen fins a aconseguir nivells més avançats, amb l'objectiu de transmetre la passió de l'aprenentatge continu.

Consulta la notícia original AQUI

96 178 22 15
C/ Drassanes S/N
46440 - Almussafes
(Valencia)
almussafes_iso@gva.es