Entrar


'Habilitats transferibles', les paraules que et poden ajudar a trobar ocupació

"Quan no hi ha volta arrere, és hora de reinventar-se". Ho diu Chris Westfall, un conegut coach nord-americà que ajuda a emprenedors i persones de negocis des de fa anys. I és la seua manera d'afrontar un dels períodes més convulsos des del punt de vista de l'ocupació en tot el planeta, quan s'han perdut centenars de milions de treballs en tot just tres mesos.

*Westfall ha compartit en Forbes la seua visió sobre com serà el mercat de treball després del coronavirus i té molt clar que serà molt diferent al que coneixíem abans. La pandèmia s'ha emportat per davant milions d'ocupacions, però també una determinada forma tant de treballar com de contractar els empleats d'una empresa.

Què es necessitarà per a trobar ocupació després del coronavirus
Diversos experts en recursos humans analitzen el mercat de treball i donen pistes sobre el que arribarà en un futur pròxim

I posa sobre la taula un terme, el de les habilitats transferibles, que pot marcar un abans i un després per als qui busquen ocupació. Les habilitats transferibles són els coneixements que s'han adquirit al llarg de la carrera professional, les aptituds incorporades per mitjà de l'experiència laboral, però també de l'educació rebuda, dels cursos realitzats o, fins i tot, dels nostres entreteniments. I aqueixes habilitats transferibles poden fer que algunes persones troben treball abans que els altres.

La importància de transmetre

Una enquesta de LiveCareer revela que una gran majoria de les persones que actualment estan buscant treball no són capaços de plasmar en els seus currículums la importància de les habilitats transferibles. És a dir, no poden explicar com els coneixements i la seua experiència acumulada al llarg dels anys pot ajudar altres empreses a créixer en el futur. I en una situació de crisi com l'actual, això significa que és molt difícil que troben ocupació.

L'actual situació econòmica provocarà que el canvi d'indústria siga l'única eixida per a milions de treballadors

La raó és que moltes de les empreses que hui estan afectades per la pandèmia no tornaran a alçar la persiana. I, la qual cosa és encara pitjor: algunes de les indústries més afectades veuran com milers d'empleats es queden al carrer i hauran de canviar de sector. Qui no puga vendre's més enllà del treball que feia fins ara el tindrà més que difícil, quasi impossible.

La bona notícia és que hi ha fórmules per a tractar de tirar avant. Chris *Westfall aporta alguns bons consells per a compartir amb confiança les habilitats transferibles que posseïm davant futurs ocupadors. Trucs per a trobar ocupació que ens ajudaran a obrir-nos les portes de sectors empresarials diferents a aquells en els quals treballàvem fins ara.

El primer és eliminar del currículum el lloc de l'últim treball i explicar què és el que realment féiem en ell. Westfall posa l'exemple d'un directiu de recursos humans que trobava una relació entre els professors d'institut i les habilitats necessàries per a la planificació i gestió de projectes. Dos llocs molt diferents però que tenen habilitats transferibles: "Quan s'elimina el títol, apareixen les habilitats".

Buscar més enllà

El segon consell és un dels més importants: deixar de buscar en la mateixa indústria en la qual treballàvem. Les enquestes revelen que més de la meitat dels treballadors en atur (el 56%) continuen buscant ocupació en el mateix sector en el qual treballaven abans, a pesar que fóra un dels més castigats per la crisi. Per això, *Westfall assenyala que cal obrir-se pas en altres indústries que poden ser més proclius a trobar treball actualment.

Els fundadors d'una de les empreses de comunicació digital més importants dels Estats Units confessen què busquen en els candidats que sol·liciten treball en la seua companyia

Per al tercer consell cal aplicar la lògica: com més prompte millor comencem a buscar, abans trobarem ocupació. Moltes persones s'espanten davant la possibilitat que no puguen trobar treball en la seua indústria de nou i això els retrau de buscar més enllà fins que no es veuen entre l'espasa i la paret. Les habilitats transferibles permeten eixir del nostre estat de confort laboral i saber transmetre'l ens ajudarà a tornar al mercat com més prompte millor.

El quart consell passa per posar el focus en les habilitats blanes. Diem així al treball en equip, la facilitat per a la comunicació, el lideratge, etc. Aqueixes habilitats són més fàcils de transferir que les habilitats dures, com poden ser l'experiència en programari o la gestió de logística, ja que no totes les empreses poden necessitar aqueixos perfils. Identificar el sector al qual puguem dirigir la nostra carrera professional ens ajudarà a trobar treball.

Ser capaços de transmetre tot allò que hem adquirit professionalment en el passat ens ajudarà a trobar ocupació en el futur

Per al cinqué i últim consell tornem al començament d'aquest article: "Quan no hi ha volta arrere, és hora de reinventar-se". Cal partir de la base que no és fàcil fer-ho, sobretot des d'un punt de vista mental, però la vida està plena d'experiències noves i per a les quals fem coses sense experiència anterior perquè "els éssers humans estan preparats per a això". Buscar una nova carrera professional no és més difícil que trobar un nou lloc de vacances: només cal estar disposat a fer-ho i les habilitats transferibles ens ajudaran a aconseguir-ho.

Consultar la notícia original ACI

96 178 22 15
C/ Drassanes S/N
46440 - Almussafes
(Valencia)
almussafes_iso@gva.es