Entrar


La cara i la creu del teletreball: augmenta la satisfacció i la flexibilitat laboral malgrat treballar més hores


Cigna International Markets, en col·laboració amb Kantar, ha presentat els primers resultats del seu estudi ‘Cigna COVID-19 Global Impact’, una anàlisi d'àmbit internacional a través del qual l'asseguradora de salut ha volgut analitzar l'impacte global de la pandèmia sobre el benestar de la població.

Aquest informe forma part de l'estudi anual ‘360é Well-Being Survey 2020’, que Cigna realitza des de 2014 per a analitzar les percepcions de salut i benestar en àmbits com a salut física, familiar, social, financer i benestar laboral. L'edició 2020 ha comptat amb la participació de 10.204 enquestats de la Xina, Hong Kong, Singapur, Espanya, Tailàndia, Unió dels Emirats Àrabs, Regne Unit i els Estats Units, i s'ha dut a terme en dues tandes: una al gener i una altra a l'abril, coincidint amb la crisi del coronavirus. 

En el cas concret d'Espanya, l'estudi mostra que la satisfacció laboral dels empleats ha millorat. Per al 80% dels espanyols enquestats, la situació de teletreball motivada pel confinament ha permés aconseguir una major flexibilitat horària. A més, sorprenentment, els índexs de soledat no s'han vist afectats. De fet, el sentiment de connexió social s'ha incrementat des de gener un 10%. Per part seua, la telemedicina es convertirà en una eina habitual a partir d'ara, ja que el 65% d'espanyols reconeix que apostarà per aquest sistema en el futur.  

“Fer front a una crisi és una cosa molt personal i complex. L'experiència que viu cada persona i la seua manera de gestionar la incertesa és una cosa totalment particular. No obstant això, aquestes dades demostren que, en general, hem sabut adaptar-nos correctament a l'adversitat. No obstant això, no hem de baixar la guàrdia, ja que és probable que la preocupació de la volta al treball presencial o del retorn dels xiquets al col·legi augmenten els nivells d'ansietat entre la població”, indica la Dra. María Sánchez, e-HealthMedical Manager en Cigna España 

Treballar des de casa augmenta la satisfacció laboral, les relacions laborals i la comunicació 
Malgrat treballar més hores, a nivell mundial els enquestats han indicat que treballar des de casa ha millorat la seua vida laboral. El 76% ha assenyalat que la seua jornada ha sigut més flexible, augmentant al 90% a Tailàndia, al 80% a Espanya i al 79% als Unió dels Emirats Àrabs (*EAU), la qual cosa indica que és probable que les rutines de treball canvien una vegada que finalitze el confinament.

Les persones també senten que les relacions amb els seus col·legues s'han tornat més pròximes durant la crisi. El 64% està d'acord que treballar des de casa i usar tecnologia per a comunicar-se ha simplificat les connexions amb els seus companys. Només un 9% ha oferit, en aquest cas, una resposta negativa. Curiosament, els nivells més alts de satisfacció s'han observat en els mercats asiàtics, sovint associats a un entorn laboral menys  flexible en comparació amb Europa i Amèrica del Nord. El 79% de les persones en els *EAU, el 73% a la Xina, el 68% a Tailàndia i el 65% a Singapur han respost que la comunicació amb els seus companys ha millorat durant la crisi. 

Per part seua, tal com manifesta Jason *Sadler, president de *Cigna *International *Markets: “Les preocupacions financeres han augmentat i això certament es reflecteix en les converses que estem mantenint. No obstant això, és encoratjador veure que les dades generals de benestar s'han mantingut constants, destacant la capacitat de recuperació dels individus mentre intenten centrar-se en els aspectes positius que presenta la situació actual. Prompte publicarem la segona edició del ‘Estudi d'Impacte Global COVID-19’ de Cigna, i comprovarem  si aquestes tendències es mantenen”. 

Les llargues jornades de treball s'allarguen al mateix temps que les persones lluiten per desconnectar 
El 79% dels enquestats senten que han d'estar “sempre connectats”, alguna cosa que ha augmentat en la majoria dels països. S'ha incrementat un 7% al Regne Unit (arribant al 74%) i un 6% a Singapur (fins a un 78%) i Hong Kong (72%). També veiem que la jornada laboral s'ha allargat, ja que el 59% dels enquestats ha afirmat treballar més temps en comparació amb el 18% que ha respost el contrari. A Tailàndia, l'augment aconsegueix el 75%, en els *EAU el 65% i a la Xina el 64%. 

La demanda de telemedicina creix ràpidament 
La demanda de telemedicina ha crescut enormement. El 60% dels enquestats estan interessats a utilitzar serveis de salut virtuals, arribant al 73% en EAU, al 72% a la Xina i al 67% a Tailàndia. El servei més demandat és la consulta virtual amb un metge generalista, amb un 52% de la mostra internacional que afirma que utilitzarà la telemedicina per a això en el futur. En el cas d'Espanya, aquest percentatge se situa en el 65%. D'altra banda, un 39% ha dit que la triaria per a buscar suport en relació amb la salut mental de cara al futur, arribant al 53% a Tailàndia i al 51% a la Xina.  

La Dra. Dawn Soo, Directora de Benestar de Cigna International Markets, indica que “des de gener, el nombre de cites sol·licitades pels nostres clients a nivell mundial s'ha multiplicat per sis, i creiem que aquest canvi serà permanent. Estem invertint en noves solucions integrals que ajuden les persones a controlar la seua salut, tant mental com física, i a proporcionar tractament quan i on siga necessari".  

Una reducció dels índexs de soledat
Aquest primer estudi d'impacte de *Cigna ha identificat una reducció en els índexs de soledat. Només el 8% dels enquestats ha manifestat sentir-se sempre aïllat dels altres a l'abril, en comparació amb l'11% de gener. Quan se'ls ha preguntat si se sentien més pròxims a altres persones, el 73% ha dit que sí, en comparació amb el 69% de gener. En particular, alguns països amb confinament estricte han experimentat millores, com els *EAU, que han pujat de 71% a 80%; el Regne Unit ha augmentat del 70% al 79%; i Espanya del 81% al 91%.

Els indicadors de benestar romanen estables
La investigació suggereix que, malgrat la pandèmia i el confinament, la percepció de benestar ha resistit, mantenint-se la puntuació mitjana de l'Índex Global de Benestar entre gener i abril, amb un 62,5/100. Encara que els índexs de benestar financer i social han disminuït, 1 punt (55,8 - 54,8) i 0,8 punts (63,2 a 62,4) respectivament, els índexs laborals i familiars s'han mantingut constants, amb xicotets augments en algunes àrees clau.  

Regne Unit, per part seua, ha patit la major caiguda de l'índex de benestar social (-4.1 punts), impulsada per la disminució en el nombre de persones que reconeix gaudir prou dels seus amics (del 31% al 17%) i de temps per a ells mateixos (del 43% al 34%), i també en aquells que senten que formen part d'un cercle d'amistat, més enllà del nucli familiar (del 25% al 15%). En contrast, els percentatges de benestar social dels Unió dels Emirats Àrabs, malgrat el confinament, s'han incrementat significativament en alguns indicadors. En particular, les dades corresponents als subjectes que manifesten tindre suficient temps per a si mateixos han augmentat del 40% al 50%, igual que els que se senten part d'un grup (34% a 46%).  

L'índex de benestar laboral s'ha mantingut estable (de 68.7 a 69 punts) a nivell mundial. A això han contribuït la millora de les mesures de relacionades amb la capacitació i el desenvolupament (fins a un 4%, de 54% a 58%), així com les que han de veure amb aconseguir un bon equilibri entre la vida laboral i personal (fins a un 1%, de 63% a 64%). 

Quant al benestar familiar, és similar, augmentant algunes dècimes, de 66.3 a 66.9 punts. Destaquen països com Singapur i Unió dels Emirats Àrabs, on els increments han sigut particularment significatius (+2.6 i +2.9 punts, respectivament).  

A nivell mundial s'han produït progressos notables en la confiança de les persones a poder protegir el benestar de la seua parella (amb un augment del 44% al 47%) i el dels seus fills (passant del 48% al 51%). També s'ha detectat un increment en el temps dedicat a la família (creixement del 43% al 45%).

Consulta la notícia original ACI

96 178 22 15
C/ Drassanes S/N
46440 - Almussafes
(Valencia)
almussafes_iso@gva.es