Entrar


La formació i el desenvolupament corporatiu, claus en el nou any: set tendències que marcaran el 2020

Euroforum, principal integrador de solucions de formació i esdeveniments per a empreses, ha identificat les 7 tendències més rellevants en formació i desenvolupament corporatius que triomfaran en 2020. La intel·ligència col·laborativa, l'aprenentatge experiencial d'equip amb trasllat formatiu, les metodologies àgils, el *Big Data, la intel·ligència artificial i la ciberseguretat es posicionen entre les principals directrius que dominaran la formació de les  companyies durant enguany.

Aquestes són algunes de les conclusions a les quals ha arribat, des de la seua posició d'observatori de RR.HH, l'especialista en formació i desenvolupament directiu després d'haver estat en contacte durant l'any 2019 amb més de 40.000 professionals i especialistes en formació, desenvolupament i recursos humans.

Les línies claus que marcaran el desenvolupament i learning corporatiu en 2020, segons Euroforum, seran:

  1. Intel·ligència col·laborativa: Aquest tipus d'intel·ligència serà molt útil a l'hora de gestionar adequadament el coneixement intern, el qual redunda en un millor aprofitament dels recursos propis. Posar en valor les aportacions que duen a terme els diferents professionals des de diferents àrees de l'empresa, generarà engagement i facilitarà la presa de decisions posteriors.
  2. Persones i Tecnologia: El paper que les persones juguen en les empreses cada vegada més digitalitzades, com a agents fonamentals d'aqueix canvi, reforça la nova cultura empresarial, la missió i la visió de les companyies. El desenvolupament de la tecnologia canviarà encara més en 2020 la manera d'aprendre dels professionals, eliminant barreres i facilitant l'aparició de noves eines amb les quals desenvolupar-se. Comprendre l'impacte en el negoci dels equips alineats amb les noves maneres de fer i els objectius d'aquestes, marcaran la vertadera diferència.
  3. Experiències d'equip amb trasllat formatiu: Aquest gran clàssic torna completament reforçat. Més enllà de les tradicionals accions de team building de construcció, les organitzacions busquen actualment experiències més sofisticades i amb un major trasllat formatiu. L'aprenentatge experiencial afavoreix la cohesió dels equips, els ancoratges i una ràpida extrapolació directa al dia a dia. Des del desenvolupament directiu mitjançant el coaching amb cavalls passant per la vela, l'escalada o fins i tot l'organització d'un survival zombis, fins a l'ús de geolocalització o realitat virtual amb el seu corresponent debriefing formatiu en profunditat; tot això servirà a les empreses per a treballar les competències, els valors i alinear als equips amb els objectius de les companyies.
  4. Big data, intel·ligència artificial i ciberseguretat: Seran aspectes centrals a l'hora de formar a les persones en les organitzacions en el context actual. Les àrees de RR.HH estan començant a beneficiar-se de l'anàlisi exhaustiva del gran volum de dades a l'hora de traure conclusions que afecten el rumb de les companyies. Igualment la seguretat en l'espai virtual, tant per als departaments de *IT com per a moltes altres àrees, es converteix en una qüestió nuclear pels riscos que comporta.
  5. Organitzacions àgils, respostes eficients: La filosofia àgil ha arribat per a quedar-se posicionant-se com una de les tendències de major èxit com a mètode d'aprenentatge. El pas del temps ha confirmat i confirmarà que, molt més allà de ser una simple moda, els beneficis que s'obtenen amb l'ús d'aquestes metodologies impacten molt significativament en el negoci.
  6. Escoles de Talent: En l'entorn digital, les noves competències i habilitats a desenvolupar per part dels equips de comandaments i col·laboradors cobren una especial rellevància. Des del reaprender a comunicar-se dels equips en remot o la gestió de la diversitat, a les habilitats més tradicionals adaptades a les noves funcions i la seua complementarietat amb el coneixement tècnic. En relació a aquest punt, el outsourcing de les universitats corporatives suposaran un exemple d'eficiència, planificació i estalvi en costos per a qualsevol organització actual.
  7. Marca personal i social selling: Tindre una empremta digital sòlida i coherent és fonamental per als diferents professionals en l'era de les xarxes socials. Actuar com a ambaixadors de marca resulta essencial, en 2020 ja no sols bastarà amb ser-ho sinó també serà necessari semblar-ho en un entorn altament intoxicat.

Consulta la notícia original AQUI

96 178 22 15
C/ Drassanes S/N
46440 - Almussafes
(Valencia)
almussafes_iso@gva.es