Entrar


La precarietat laboral derivada dels contractes temporals: representen el 91% del total dels signats

El Ministeri d'Ocupació ha donat a conéixer hui les dades registrades pel Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) el mes de juny, amb els quals es conclou el primer semestre de l'any. Segons les xifres registrades, al juny es van signar un total de 2.009.011 contractes, un 2,27% menys que el mes anterior. D'aquest total de contractes, el 91% van ser temporals (1.823.177) i tan sols el 8,67% van ser indefinits (174.159). A nivell acumulat, el 90,3% dels contractes signats en el primer semestre de l'any a Espanya són temporals i ascendeixen a 9.925.713.

Aquesta temporalitat del mercat laboral espanyol és un aspecte que, segons l'I Baròmetre de l'Ocupació realitzada per *InfoJobs, preocupa  el 59% de la població, ocupant la cinquena posició entre les majors preocupacions dels espanyols. Aquesta inquietud creix en gran manera entre la població desocupada i l'esmenten el 68% de les persones en atur, pujant aquesta preocupació a la segona posició, per darrere del fet que els salaris no són concordes a la formació i experiència dels professionals (esmentada pel 69%).

El turisme espenta les contractacions de juny

L'ocupació el mes passat va créixer en 75.584 treballadors i l'afiliació mitjana a la Seguretat Social s'ha situat, al juny, en els 19.517.697 ocupats. Així mateix, el nombre d'aturats ha baixat en 146.746 persones, deixant el nombre total de persones en situació de desocupació en poc més de 3 milions (3.015.686), la xifra més baixa des de novembre de 2008.  

Segons dades del SEPE, el sector de l'Hostaleria és un dels quals més ha crescut en volum de contractacions (+2,63%) el mes de juny. I és que la campanya estival, amb la seua conseqüent arribada de turistes, genera un gran nombre de llocs de treball al nostre país.

El paper clau del sector serveis en la generació d'ocupació a Espanya també es veu reflectit en les dades aportades per la plataforma InfoJobs. Els sectors d'Atenció a clients i Turisme i restauració són, al costat de Comercial i vendes i Informàtica i telecomunicacions, els que més vacants registren mensualment en la plataforma.

En el cas concret del sector Turisme i restauració, les vacants generades presenten, en la seua majoria, dues qualitats. D'una banda, es caracteritzen per presentar una distribució desigual entre les diferents Comunitats Autònomes. Concretament, les Comunitats que comptaven amb un percentatge major de vacants en aquest sector en *InfoJobs el mes de maig passat eren Illes Balears (on el 26% de les vacants publicades per a treballar en aquesta Comunitat pertanyien a aquest sector), Illes Canàries (15%) i Comunitat Valenciana (15%).

Una altra característica de les ofertes d'aquest sector és que ofereixen, en molts casos, contractes de durada determinada amb data de finalització al setembre, conclòs el període estival. Concretament, en InfoJobs, el 40% de les vacants oferides en el sector Turisme i restauració oferien, al maig, contractació de durada determinada, mentre que, si tenim en compte el total de les vacants oferides en InfoJobs el mes de maig, aquest percentatge es redueix al 32%.

Consulte la notícia original AQUI

96 178 22 15
C/ Drassanes S/N
46440 - Almussafes
(Valencia)
almussafes_ad2@gva.es