Entrar


La transparència de les empreses amb els seus empleats augmenta la seua motivació i felicitat

La transparència de les empreses amb els seus empleats augmenta la seua motivació i felicitat Compartir informació o dades clau amb la plantilla pot repercutir de manera molt positiva en la companyia

Històricament les organitzacions mai han volgut compartir informació o dades clau amb els seus empleats per por de que pogueren filtrar-se i al fet que la competència s'aprofitara d'això. Per això, només els treballadors de cert nivell estaven al corrent de com funcionava la companyia i de tot el que estava per vindre. Hui dia tot és molt diferent, ja que si abans es donava per fet aquesta opacitat, ara es penalitza, ja que es disposa de tanta informació sobre qualsevol empresa, que seria inútil tractar d'ocultar el que s'està fent.

La companyia d'anàlisi i visualització de dades Toucan Toque ha analitzat les claus d'aquesta tendència, que repercuteix en una major felicitat dels empleats:

Els empleats volen més informació: segons l'estudi del tauler de comandament *Geckboard, el 80% dels empleats vol que el seu cap compartisca amb ell més informació sobre el que està fent la seua empresa. De fet, segons aquest mateix informe, el 25% dels enquestats coneix a algú que ha abandonat el seu lloc de treball degut a la falta d'informació. Per part seua, la companyia d'analítica Gallup va més enllà, ja que només un 13% dels enquestats de 195 països s'assega compromés amb la seua organització.

Els espanyols, els treballadors més insatisfets: aquestes dades haurien de preocupar particularment al nostre país i tindre's en compte a l'hora de compartir informació amb els empleats. L'informe sobre benestar en el centre de treball elaborat per l'empresa de mobiliari Steelcase recull que els espanyols i els francesos són els europeus més insatisfets en els seus entorns de treball. Un altre estudi realitzat per l'escola de negocis UNC Kenan Flagler confirma que els empleats es tornen més lleials, productius i estan més motivats quan senten que participen en l'estratègia de la companyia gràcies a la transparència.

Aquestes xifres demostren que per a reduir la rotació dels empleats és molt important compartir més informació amb ells. A més, no solament serà un benefici a curt termini, sinó també a mitjà i llarg termini, ja que es millorarà la imatge de la companyia com a marca ocupadora, per la qual cosa s'aconseguirà atraure el millor talent.

Directius cada vegada més transparents: quan un treballador no entén la direcció i els objectius que l'organització per a la qual treballa té marcats, no té la informació necessària, per la qual cosa es frustra. Els directius ja estan apostant fortament per aquesta nova tendència: un informe de l'empresa de reclutament Robert Half afirma que un 27% dels directors financers va compartir informació entre tots els seus empleats en 2016, enfront d'un 7% que ho va fer en 2012.

Com presentar aquestes dades de forma comprensible i visual?

Aquesta evolució mostra un canvi important en la cultura de les empreses, però no existeixen moltes eines que els permeten oferir aquestes dades de manera que s'entenguen fàcilment. Ací entra en joc el Data *Storytelling -com les dades poden contar una història-.  Aquesta és una tendència relativament nova que serveix per a presentar les dades de forma molt atractiva, incloent la informació de context necessària per a entendre'ls i evitant els formats antiquats i estàtics. El Data *Storytelling ajuda a democratitzar l'anàlisi d'aquestes dades i a donar accés a la informació a persones que mai haurien tingut les habilitats o el temps per a obtindre-la.

Pot consultar la notícia original AQUI

96 178 22 15
C/ Drassanes S/N
46440 - Almussafes
(Valencia)
almussafes_ad2@gva.es