Entra si ja estàs registrat/da


Les empreses espanyoles ofereixen la formació com a solució a l'augment constant de les vacants sense cobrir

22/09/2022

D'entre el 84% del total d'organitzacions que afirma facilitar algun tipus de formació als seus empleats, el 47% ho fa per a evolucionar competències i poder créixer verticalment dins del mateix perfil professional

En l'últim any, tal com mostren les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), el nombre de llocs de treball sense cobrir a Espanya ha augmentat en 25.841 fins a aconseguir la xifra de 145.053, dada que no es registrava des de 2013. Això es deu principalment a les dificultats que tenen alguns sectors (serveis, indústria i construcció) per a trobar professionals capacitats per a aquestes vacants.

Davant aquest panorama, la formació que ofereixen les empreses als seus treballadors s'està convertint en la principal eina per a cobrir aquelles vacants amb major demanda o escassetat de talent. D'acord amb una enquesta realitzada per *InfoJobs, la plataforma d'ocupació líder a Espanya, quasi la meitat de les empreses (48%) valora per damunt del 7 sobre 10 la formació com a solució a aquest problema.

Valoración de la formación

Valoració de la formació

En aquest sentit, els sectors quaternari i quinari, més pròxims a l'esmentat obstacle, lideren aquest alt consens. Cal recordar que, des de fa temps, el sector TIC al nostre país té moltes dificultats per a cobrir vacants, a causa de l'escassetat de talent amb alt nivell de qualificació i especialització -d'una banda-, i també a la falta de competències digitals en una altra mena de perfils no tècnics.
 

3 de cada 10 empreses que ofereixen formació persegueix el creixement o la promoció horitzontal

D'entre el 84% del total d'organitzacions que afirma facilitar algun tipus de formació als seus empleats, el 47% ho fa per a evolucionar competències i poder créixer verticalment dins del mateix perfil professional. D'altra banda, 3 de cada 10 (29%) ofereix formació d'altres competències o departaments amb la finalitat de fomentar el creixement o la promoció horitzontal.

Finalment, un 24% de les empreses només ofereix formació complementària, però sense l'objectiu que els seus professionals puguen créixer de manera horitzontal o vertical.
Diferents objectius segons grandària i sector de l'empresa

Les companyies dels sectors quaternari i quinari són les que en major mesura (35%) aposten per la formació horitzontal, enfront de les del sector terciari (24%). Pel que fa a la formació com a eina per a evolucionar competències i créixer verticalment, aquesta és més comuna entre les empreses dels diferents sectors. Per grandària, les mitjanes i grans organitzacions segueixen el deixant del sector més capdavanter i aposten amb molta força per la formació horitzontal (38%), quedant les microempreses en el costat oposat (21%).

Formació per a promoció

Formación para promoción

El paper dels fons europeus

Des que foren anunciats, els fons europeus s'han convertit en la major esperança per a l'economia espanyola, davant la necessitat d'apostar per una educació orientada a modernitzar el teixit productiu, inventar camins sostenibles i aprofitar les possibilitats de la digitalització. En aquest sentit, la Formació Professional Dual apareix com a via òptima per a connectar el món educatiu amb les necessitats del mercat nacional. D'altra banda, fan falta programes de upskilling i reskilling que contribuïsquen a preparar als professionals enfront dels nous reptes laborals, almenys fins que el canvi educatiu faça efecte.

Consulta la notícia original ACI

96 178 22 15
C/ Drassanes S/N 46440 - Almussafes
(Valencia)
desarrollolocal_emp@almussafes.org