Entra si ja estàs registrat/da


Les frases més tòxiques en les ofertes de treball que fan perdre candidats a les empreses

23/09/2022

Existeix una àmplia varietat de portals d'ocupació on les empreses poden incloure les seues vacants. Algunes de les més conegudes com LinkedIn, InfoJobs o Glassdoor permeten a les companyies crear una oferta de treball de manera quasi automàtica i fins i tot realitzar el procés de selecció en les mateixes pàgines webs.

Això no sols facilita el reclutament, sinó que a més, mitjançant algorismes, ens permet saber si una persona encaixarà en el perfil professional que busquem per a aquest lloc. Què ocorre si malgrat portar mesos amb una oferta d'ocupació activa no rebem interessats en la vacant?

Potser el problema es troba en la descripció de l'ocupació. Hui dia, especialment a partir de moviments socials com 'la Gran Renúncia' o la 'renúncia silenciosa' que han sigut molt populars als Estats Units, els empleats busquen treballs que els motiven i empreses que Tenganen compta la seua conciliació laboral. Per això, en llegir l'oferta disponible, és possible que no els resulte atractiva i preferisquen optar per un altre treball. Però, com podem saps quins són els errors que dissuadeixen als sol·licitants?

Raons per a rebutjar una ocupació

L'empresa de nòmines i recursos humans *Paychex ha elaborat un informe on detalla les 'xarxa flags' o banderes roges que fan que molts candidats opten per no aplicar a una vacant. L'equip va enquestar a 805 treballadors que van estar buscant una ocupació en l'últim any, els van preguntar per quins eren els seus estàndards per a avaluar un lloc o els detalls que els feien dubtar. El 76% dels candidats van dir que les ressenyes negatives o males crítiques sobre una empresa en les plataformes d'ocupació com Glassdoor els van fer tirar-se cap endarrere. En relació amb el contingut de l'anunci, el 60% pensava que un lloc podia ser perjudicial si el salari base era massa baix, però sens dubte el que els feia perdre l'interés era que no s'especificara cap rang salarial o fins i tot que indicaren que el sou es basava en comissions.

A més, amb l'augment del teletreball en la pandèmia i l'interés dels empleats per treballar en remot, per la qual cosa un 30% considerava negatiu que les empreses només apostaren pel model presencial. Altres frases problemàtiques en les descripcions d'ocupació són "treballar ben baix pressió", "disposat a exercir molts rols" o que algunes "responsabilitats poden estan fora de la descripció del treball".

I què ocorre durant el procés de selecció? Aquest punt també pot fer a molts candidats deslligar-se de l'empresa. De fet, un 33% dels enquestats considerava negatiu que hi haguera massa entrevistes. Altres actituds dels reclutadors, com evitar respondre les preguntes, oferir un salari massa baix per al lloc o el mercat o tractar de "vendre el treball", també es consideraven poc atractives i generaven una mala experiència.

Consulta la notícia original ACI

96 178 22 15
C/ Drassanes S/N 46440 - Almussafes
(Valencia)
desarrollolocal_emp@almussafes.org