Entrar


Les habilitats digitals dominen les professions emergents del 2020

Segons IDC, el 2020 marca l'inici de la supremacia digital que l'economia aconseguirà en 2023, caracteritzada pel fet que la major porció en els ingressos de les empreses provindrà dels seus canals digitals. I en aquest context, les dades determinen el pensament estratègic i la presa de decisions de les companyies.

En l'estudi sobre Ocupacions i Habilitats Emergents en 2020 de LinkedIn queden clares les capacitats professionals que persegueix el mercat laboral en una visió transversal a tota mena d'indústries: habilitats que demostren el domini del processament i la gestió de dades, així com l'aplicació de tecnologies digitals per a implementar programes de gestió i nous serveis que els permeten a les empreses ser més àgils, competitives i intel·ligents en la presa de decisions.

“Estem en un moment únic en la història del coneixement, que impulsa un canvi dramàtic en la forma com es gestiona el talent humà. Les millors oportunitats professionals seran dels talents que puguen amb una mentalitat cent per cent digital, i això és més que una formació acadèmica en tecnologia. Implica comptar amb els coneixements per a impulsar noves maneres de connectar solucions i aliances, la capacitat de fer escalar un negoci i la velocitat de resposta que espera el mercat a partir dels *insigths que ens donen l'analítica i el *Big Data”, destaca Miguel Ángel Blanco Cedrún, Director i Fundador de Spain Business School.

En Spain Business School treballem models que intenten esfondrar totes les barreres d'accés a l'educació dels professionals: des de cicles gratuïts i oberts, passant per eines de qualificació en competències específiques, programes a la mesura d'empreses i organitzacions, fins als programes de màster 100% nadius digitals, que ens han valgut reconeixements importants com va ser l'obtingut pel nostre MBA en Administració d'Empreses Digitals, valorat entre els 5 primers d'Espanya.

Basats en les projeccions per als mercats de les Amèriques i Espanya, aquestes seran les 12 professions més buscades en 2020:

 • Especialista en Desenvolupament de Negocis. Aquest tipus de professional emergents es fa responsable de dissenyar noves estratègies per a optimitzar l'experiència i satisfacció dels clients, establir acords i noves aliances amb socis que aporten valor per als negocis i definir el pla estratègic per a l'organització. Entre els skills bàsics ha de tindre domini de plataformes com Salesforce.com, gestió de vendes, negociació, estratègia de negoci, generació de leads i ús de solucions basades en programari com a servei, *SaaS.
 • Especialista en Intel·ligència Artificial. Aquest perfil professional ha de comptar amb habilitats específiques com el coneixement de Machine Learning o Data Science i té molta demanda en els sectors de Tecnologies de la informació i Programació de Programari, per a millores operatives i desenvolupament de nous productes, serveis i mercats. Entre els skills requerits estan: Machine Learning, Python, Intel·ligència Artificial, Visió per ordinador, Data Science, R, Git, Deep Learning, C++ i Java.
 • Desenvolupador en Sales Force. Es tracta de professionals amb un gran coneixement tècnic i una capacitat per a utilitzar diferents programes que els capaciten com a excel·lents gestors de relacions amb clients i consumidors. Se'ls exigeix domini de Apex Programming, Salesforce.comDevelopment, Salesforce.com, Salesforce.com Administration, Visualforce Pages, Oracle Application Express, Salesforce.com Implementation, Lightning, Java i SOQL.
 • Agile Coach. Es compta entre els perfils professionals emergents més requerits per les empreses que busquen impulsar la gestió del canvi i la seua transformació digital. Experts com LinkedIn reconeixen que els perfils professionals amb coneixement en metodologies àgils s'han convertit en eixos fonamentals de tota activitat organitzativa que requereixen de perfils especialitzats i versàtils. Les capacitats concretes que han de tindre: Kanban, Metodologies Agile, Scrum, Jira, Transformació digital, Coaching, Visual Thinking, Lligen Startups i DevOps.
 • Desenvolupador de Python. En 2019, Python va superar a Java entre els llenguatges amb més línies de codi en la comunitat de desenvolupadors GitHub. S'ha convertit en un llenguatge de programació essencial per la seua agilitat, versatilitat i robustesa. Segons LinkedIn, la demanda del perfil de desenvolupador en *Python va créixer un 48,73% en 2019, sobretot des de les indústries de les Tecnologies de la informació, les Telecomunicacions o els Serveis financers. Els *skills que espera el mercat: domini de la programació en Django, Python, Git, Docker, Linux, MongoDB, Javascript, Postgre SQL, CSS i MySQL.
 • Científic de Dades. L'òptima gestió d'aquestes dades requereix del científic de dades, un professional amb la curiositat d'explorar quins problemes requereixen solució i amb les habilitats tècniques capaç de resoldre problemes complexos. Aquest perfil ha per la demanda d'indústries tan importants com la Banca, les Telecomunicacions o la Investigació. Skills bàsics: Machine Learning, R, Apatxe Spark, Python, Data Science, Big Data, SQL, Data Mining, Estadística i Hadoop.
 • Data Project Manager. Aquests professionals són capaços d'estructurar i analitzar les grans masses de dades que hui es generen des dels sistemes corporatius i els converteixes en un avantatge competitiu, capaç d'identificar oportunitats de mercat importants. La major demanda d'aquest perfil es genera des dels sectors de Tecnologia i serveis de la informació, Programació informàtica, Telecomunicacions, Consultoria de gestió, Internet, Màrqueting i publicitat i Sector bancari. Habilitats: domini d'Apatxe *Spark, Scala, *Hive, *Hadoop, Apatxe Kafka, *Big Data, Apatxe Flume, Git, Sqoop i Python.
 • Especialista en desenvolupament de vendes. Analitzar i coneix les necessitats dels clients per a orientar-les a l'impuls de noves vendes. Defineix models de negoci que maximitzen les vendes i la generació de valor per als clients. Se li imposen capacitats tècniques, comercials i socials importants: Salesforces.com, generació de leads i desenvolupament de negoci, vendes, CRM, negociació, i màrqueting digital.
 • Consultor de cloud. Amb amplis coneixements tècnics, aquest perfil és capaç de dissenyar les millors solucions basades en el núvol per a cada tipus organització. Segons els analistes de *LinkedIn, estan sent molt demandats en sectors tan diversos com la Consultoria, el Màrqueting o les Tecnologies de la informació. Skills bàsics: Microsoft Azure, Amazon Web Services, Cloud computing, TIBCO Businessworks, TIBCO EMS, DevOps, TIBCO iProcess, Docker Products i Ansible.
 • Enginyers en robòtica. Són perfils molt demandats en els entorns altament industrialitzats i molt orientats a la innovació per a millorar, agilitar i optimitzar les seues operacions. Tal és el cas de les indústries de Serveis i tecnologies de la informació, Enginyeria mecànica i industrial, Automoció i Mobilitat, Indústria de l'automòbil, Consultoria de gestió, Investigació, Aviació i Indústria aeroespacial. Entre les capacitats que se'ls demanden estan coneixements en Robòtica, Automatització de processos, Python, C++, C#, Java, Matlab i Scrum.
 • Experts en Ciberseguretat. La seguretat en les organitzacions s'ha convertit en un element clau no sols per a complir amb els requeriments legals i de compliance, sinó per a mantindre una bona reputació en el mercat protegint dades privades, confidencials i estratègics. Entre les habilitats de treball que s'esperen d'aquests professionals estan el disseny de processos en ciberseguretat, hacking ètic, seguretat de la informació, ISO 27001, seguretat informàtica i gestió de riscos, sest de penetració, seguretat de xarxes, Linux i *OWASP.
 • Product Owner. Aquest perfil professional ha de donar suport al procés de desenvolupament de productes i del seu èxit en el mercat. En general compleixen diverses funcions: des d'investigació de mercat fins a gestió de relacions amb clients. Habilitats úniques per al treball: Metodologies àgils, Scrum, Gestió de productes, Desenvolupament de programari i estratègies de màrqueting omnicanal. Les majors demandes cienen del Serveis i tecnologia de la informació, Serveis financers, Programari informàtic, Assegurances, Salut i atenció mèdica.

És clar que el futur de l'ocupabilitat dels professionals tant a Espanya com a Amèrica llatina passa pel descobriment de capacitats i camps d'expansió mediats pels canvis tecnològics. El mercat laboral continua experimentant el sorgiment de noves professions vinculades amb el màrqueting digital, l'analítica de dades, el comerç electrònic, la indústria 4.0. Aquestes tendències a penes comencen i aquest rànquing demostra la dinàmica evolució dels rols professionals.

Consulta la notícia original AQUI

96 178 22 15
C/ Drassanes S/N
46440 - Almussafes
(Valencia)
almussafes_ad2@gva.es