Entrar


Oferir una experiència d'usuari més atractiva i satisfactòria, així com optimitzar els processos de selecció, els grans objectius per a 2020

Les empreses afronten els últims espertenecs d'enguany amb la mirada posada en el 2020 i en els reptes que es presenten en l'horitzó, centrats principalment a oferir una experiència d'usuari més atractiva i satisfactòria i optimitzar els processos de selecció. Conscients d'aquest fet, EASYRECRUE, empresa especialitzada en el desenvolupament de solucions digitals i innovadores des de la preselecció de candidats fins al pla de carrera, identifica les principals tendències que impulsaran el sector dels recursos humans.

  • Analítica al servei del *recruiter: l'anàlisi i el tractament de dades s'han convertit en pocs anys en punts clau per als RH, permetent als *recruiters quantificar l'impacte de les accions que duen a terme. Un clar exemple és l'ús de *KPIs (*Key *Performance *Indicator) per a realitzar un procés de contractació més eficient, la qual cosa segons *EASYRECRUE permet evitar a l'empresa elevades pèrdues econòmiques. De cara al nou any, s'espera que els *recruiters facen un de l'analítica per a optimitzar l'estratègia de contractació en cadascuna de les seues etapes: atracció (amb *KPIs com a trànsit en la web d'ocupació corporativa o índex de consulta d'ofertes), conversió (nombre de candidatures per oferta o perfils seleccionats en funció de les vacants) i contractació (temps total de duració del procés, demora entre les etapes o qualitat de l'experiència de candidat).
  • Canvi del model de selecció de candidats: enfront del sistema tradicional de combinació entre l'entrevista telefònica i la presencial, *EASYRECRUE aposta per la innovació a través de la vídeo entrevista. La companyia, per part seua, ha desenvolupat una plataforma que, gràcies a aquest nou format, permet als candidats realitzar l'entrevista de preselecció on i quan vulguen, mentre que els *recruiters poden veure els vídeos i analitzar de manera ràpida als millors candidats segons les competències, *hard i *soft *skills, que més s'adapten a cada lloc. A més, aquesta plataforma incorpora un algorisme d'intel·ligència artificial que suggereix els millors perfils gràcies a una anàlisi automàtica de diferents criteris: contingut verbal, prosòdia, expressió gestual…D'aquesta forma, les empreses redueixen en un 50% el temps de selecció de candidat.
  • Automatització en els processos de selecció: optimitzar l'experiència de l'usuari és un altre dels objectius marcats en roig per a l'any vinent en l'àmbit dels recursos humans. L'automatització de processos a través dels *chatbots sorgeix com la principal opció de cara a aconseguir aquest objectiu. Aquests programes informàtics poden guiar als candidats cap a aquelles ofertes que més s'ajusten a les seues característiques, filtrar candidatures mitjançant preguntes amb puntuacions o, fins i tot, *agendar entrevistes de manera automàtica amb els candidats el perfil dels quals encaixa amb alguna oferta. Això significa una millor i més atractiva experiència d'usuari, així com una optimització del procés de selecció que, segons dades de *EASYRECRUE, pot arribar a significar un estalvi econòmic que podria fins i tot aconseguir els 55.000€ a l'any en aquelles empreses que gestionen un alt volum de candidatures.

“Cada any totes les empreses i sectors professionals es marquen nous objectius. En el cas de l'àrea de recursos humans, des de EASYRECRUE avancem que les principals tendències de cara al pròxim any estaran marcades per la cerca d'una millor experiència d'usuari, fent així que les empreses siguen més atractives per als candidats, així com l'automatització i optimització de processos que permeten al recruiter ser molt més eficient”, assenyala Mickaël Cabrol, CEO i fundador de EASYRECRUE. “En aquest sentit, no hi ha dubte que la tecnologia, especialment l'analítica i els chatbots, serà el fil conductor que permetrà aconseguir aquests objectius”, afig *Cabrol.

Consulta la notícia original AQUI

96 178 22 15
C/ Drassanes S/N
46440 - Almussafes
(Valencia)
almussafes_iso@gva.es