Entrar


Les tres habilitats imprescindibles a la nova realitat laboral

El context sanitari que s'està desenvolupant arran de la pandèmia del COVID-19 és provocat una situació amb nombrosos desafiaments en tots els sectors, dificultant la supervivència i l'esforç dels motors econòmics, però també donant forma a una era d'oportunitats en les quals noves tecnologies aconseguisquen, si no ho havien fet ja en molts aspectes, una nova perspectiva al comportament del treballador durant els pròxims anys.

La crisi del coronavirus serà un catalitzador de canvis sense precedents en totes les àrees, que es veuran obligades a reformar-se i reestructurar-se per a adaptar-se de manera eficient en les noves realitats que sorgiran. Arran d'aquesta perspectiva, des del despatx Valor *Humà han resumit els principals factors de canvi laborals que s'hauran de tindre en compte des del punt de vista del treballador, amb la condició que puguen modelar la seua manera de treball a la nova normalitat. Si són capaços d'adaptar-se a aquests punts que s'esmenten a continuació, tindran moltes possibilitats de mantindre o aconseguir un nou lloc de treball. Hi ha tres factors que marcaran la transformació de les principals àrees d'ocupació: Agilitat (Planificació i execució), Transformació digital (Productes i serveis) i Treball a casa (Persones i processos).

Agilitat

La rapidesa en l'adaptació de la manera de treballar serà la clau perquè moltes organitzacions i institucions aconseguisquen superar aquesta crisi. Aquelles que siguen àgils i sàpien utilitzar els canals d'informació i treball que s'han creat aquests mesos, seran capaços de *realinearse i crear polítiques internes, desenvolupar processos i capacitar als seus equips per a enfocar-se en els desafiaments i necessitats del mercat.

L'agilitat consistirà a fer canvis ràpids per part de l'equip de líders de l'organització, amb la condició que sàpien comunicar-se de manera efectiva amb tots els seus membres, així com els seus col·laboradors i els seus propis clients. Serà necessària una planificació adequada, ràpida i actualitzada als nous requisits sanitaris i que, possiblement, no existien anteriorment. Això aportarà una eficiència i optimització que permetran aprofitar de manera proactiva les oportunitats emergents i crear un impacte significatiu en els treballadors i clients en les diferents àrees de negoci de cada sector.

Digital

Els processos de transformació digital que estaven adaptant moltes empreses, s'hauran de veure accelerats per a aconseguir estar llestos com més prompte millor, a més d'estar dirigits as aprofitar les possibilitats i oportunitats que presenten les noves tecnologies. Això permetrà servir millor als clients i evolucionar el negoci. No es tractarà únicament d'implementar un canvi d'aparells electrònics, sinó de l'evolució dels models de negoci inclosos els productes que s'oferisquen, els processos per a distribuir-los i els serveis que s'oferisquen juntament amb aquests.

Per tant, es tractarà d'explorar el llenç d'oportunitats presentades pel *cloud, *Big Data, la Intel·ligència Artificial i la Internet *Of *Things entre altres que estan donant forma a una nova forma de comportament amb el client. Amb l'objectius de donar-li continuïtat als negocis i aportar-los rendibilitat, a totes les parts, venedors i compradors, estaran interessats en què s'impulse aquesta transformació.

Treball a casa

La cultura del teletreball exercirà un paper decisiu, a l'ésser un dels principals factors que permetrà continuar lluitant contra la pandèmia per part de les empreses. Gràcies a aquest model de treball es poden aconseguir mantindre una sèrie d'aspectes essencials per a frenar la propagació del coronavirus i que no hi haja rebrots, a més de beneficis per a les empreses: Distanciament social: La principal raó del teletreball és mantindre el distanciament social, Trasllats al lloc de treball: Treballar des de casa pot estalviar-li a cada empleat moltes hores de viatge, la qual cosa es tradueix en menor despesa de diners, energia i temps, i Ocupació: Totes les empreses, grans o xicotetes, poden reduir costos del lloguer d'oficines en permetre que una gran part dels empleats treballen des de casa.

Durant la pandèmia, les organitzacions han hagut d'avançar i continuen havent d'adaptar-se ràpidament cap al futur del treball. Han hagut de posar a prova la seua capacitat per a combinar persones i els recursos tecnològics dels quals disposaven.

Serà amb la sostenibilitat d'aquestes accions i les que s'esmenten des de Valor Humà on començarà el vertader camí cap a la recuperació. Aqueix camí no sols pot ser simbolitzar les bones intencions del sector econòmic, sinó que ha de reflectir un vertader canvi significatiu.

En un món post-COVID, el propòsit, el potencial, la perspectiva i la possibilitat ja no són aspiracions centrades en el futur, sinó la realitat actual. Els diferents sectors s'enfronten a l'opció de tornar a un món post-COVID que siga simplement una versió millorada de l'ahir o de construir una versió sostenible del demà.

Consulta la notícia original AQUI

96 178 22 15
C/ Drassanes S/N
46440 - Almussafes
(Valencia)
almussafes_iso@gva.es