Entra si ja estàs registrat/da


Els 4 perfils de programadors més demandats i més ben remunerats

21/09/2022

Les empreses espanyoles demanden cada vegada més programadors. Impulsades pels fons europeus, aquestes estan abordant un procés de digitalització sense precedents que els ajudarà a ser més competitives en els pròxims anys. Però per a aconseguir aquesta digitalització i mantindre-la en el temps, són necessaris perfils tecnològics que cada vegada estan més demandats.

Les estadístiques indiquen que existeix una taxa d'ocupabilitat rellevant de 40.000 vacants a Espanya quant al desenvolupament de programari, entre ells 12.000 programadors multimèdia i 8.500 programadors informàtics.

Aquesta alta taxa d'ocupabilitat la secunden les dades de l'informe ‘Estat del mercat laboral a Espanya 2021’ elaborat per *Infojobs, que ha registrat la publicació de quasi 200.000 llocs de treball d'empreses que buscaven aquest tipus de perfil professional per a incorporar-lo en els seus equips. En aquest context, *atSistemas destaca els quatre perfils de programadors més demandats i més ben remunerats.
Expert en Ciberseguretat

La demanda d'aquest perfil ha augmentat notablement des de l'esclat de la pandèmia i és cada vegada més important en el mercat per a ajudar a tot tipus d'empreses a protegir les seues dades, tenint en compte que el 51% de les empreses espanyoles ha sigut víctima d'un ciberatac, amb una mitjana de 84 atacs a cadascuna d'elles segons dades del sisé Informe de *Ciberpreparación de *Hiscox. Aquests professionals no sols han de ser capaços de protegir les dades de les empreses, sinó també de provar els seus defenses contínuament, millorar els protocols de seguretat i involucrar a tots els empleats en la protecció d'informació. Per això, segons el ‘Informe del Mercat Laboral’ elaborat per *InfoJobs, el sou mig anual d'un perfil júnior sol ser d'uns 50.000€ mentre que perfils més sènior poden arribar als 150.000€.
Data *Analysts i Data *Scientist

És cada vegada major el nombre d'empreses que fa ús d'analítica de dades. Actualment a Espanya el 85% de les grans empreses ja compten amb estratègies de dades empresarials, superant en un 2% la mitjana europea, segons dades de *Vanson Bourne, i aquesta tendència seguirà a l'alça en els pròxims anys a mesura que l'anàlisi de dades tinga major presència en tot tipus d'empreses. Amb més de 1.130 ofertes de treball publicades segons el portal d'ocupacions *InfoJobs, aquest tipus de perfils també són els més demandats. No en va, els professionals júnior solen cobrar un salari mig anual de 35.000€ mentre que els sènior poden arribar a cobrar més del doble, segons *Indeed.
Experts en *DevOps & *Cloud *Computing

La demanda d'aquests perfils és més recent, en comparació amb la resta, però el creixement d'aquest mercat sembla no tindre sostre. Així ho recull un recent informe de *Fortune *Business *Insights, que preveu que el mercat aconseguisca els 14.969,6 milions d'euros en 2026, suposant un creixement anual compost superior al 19,1%. Aquest tipus de professionals han de ser capaços d'incorporar processos, eines i metodologies per a equilibrar les necessitats de tot el cicle de vida de desenvolupament de programari, per a aconseguir aconseguir la major eficiència possible. Així, a Espanya, de mitjana, el salari anual d'un programador *DevOps júnior, segons *Glassdoor, està entorn dels 50.000€ mentre que el d'un sènior pot arribar als 90.000€.
Desenvolupador d'Apps Mòbils

Des de l'aparició dels primers telèfons mòbils amb internet, aquest tipus de perfils han estat entre els més demandats, ja que s'encarreguen de dissenyar, crear i optimitzar una aplicació perquè puga ser usada en diferents dispositius mòbils. Són perfils estratègics per a qualsevol companyia i més tenint en compte el continu creixement del nombre de descàrregues d'aplicacions. En el primer trimestre de l'any, segons dades de Sensor *Tower, el total de descàrregues de l'App Store i Google Play Store va augmentar un 1,4% fins als 36.9 milions. D'aquesta manera, a Espanya el sou mig anual d'un desenvolupador d'apps mòbils és de 29.000€ en el cas dels perfils més júnior i de 80.000€ en el cas dels perfils sènior, segons *Glassdoor.

“Actualment, els perfils de programadors són essencials en tot tipus d'empreses, a causa de la seua necessitat de digitalització i ràpid avanç de les noves tecnologies. És imprescindible que els futurs professionals sàpien quins són els perfils més demandats i remunerats actualment per a poder orientar la seua carrera des del primer moment. Les empreses han de transmetre amb transparència quins són aqueixos perfils que es necessiten a fi de crear un entorn de formació adequat que suplisca les necessitats del mercat present i futur, si volem que Espanya continue sent competitiva en la carrera tecnològica” afirma Elena Cantero, *People & *Talent *Manager en *atSistemas.

96 178 22 15
C/ Drassanes S/N 46440 - Almussafes
(Valencia)
desarrollolocal_emp@almussafes.org