Entrar


Nou Reial decret llei: el Govern prolonga la moratòria tributària per a pimes i autònoms i anuncia un préstec a la Seguretat Social

El Consell de Ministres, celebrat aquest dimarts, ha aprovat un nou Reial decret llei amb noves mesures econòmiques, principalment pròrrogues a les anteriorment anunciades, tal com s'ha fet públic en la roda de premsa posterior. En concret, les noves mesures impliquen una pròrroga de l'ajornament del pagament de deutes tributaris per a autònoms i pimes així com la prolongació de la contractació temporal de treballadors en el sector agrari fins al 30 de setembre i reconeix que infectar-se amb la COVID-19 serà accident laboral per als sanitaris. També s'han anunciat crèdits per a la Seguretat Social.

Crèdits a la Seguretat Social per un import de 30.502 milions d'euros

La portaveu del Govern i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha sigut l'encarregada d'anunciar les diferents mesures en matèria d'economia i treball. En primer lloc, començant per una mesura a gran escala, el Consell de Ministres ha aprovat préstecs per un import global de 30.502 milions d'euros a la Seguretat Social, amb la finalitat d'afrontar la pèrdua d'ingressos a causa de l'augment de la despesa en prestacions, l'exoneració de quotes i menors cotitzacions, tot això, conseqüència directa del *coronavirus.

D'aqueixos diners, aproximadament la meitat anirà destinat a mantindre l'equilibri pressupostari perdut a causa de l'augment d'ajudes econòmiques i exoneracions per a autònoms, empreses en ERTE... i, l'altra meitat, per un valor màxim de 16.500 milions d'euros, es destinarà al pagament de prestacions per desocupació. 

Prolongació de la moratòria tributària per a pimes i autònoms

A través del reial decret s'amplia per un mes més, dels tres als quatre mesos, el termini perquè autònoms i pimes facen front a les seues obligacions tributàries. Aquesta moratòria ja va ser aprovada en un decret anterior i aquest ve a prorrogar aquest benefici a les baules més febles del sistema empresarial i laboral nacional. 

A més, també es permet que aquelles societats que no han pogut presentar la declaració de l'Impost de Societats per no haver tancat l'exercici 2019 puguen fer-ho amb els comptes "que tenen disponibles en aqueix moment", tal com ha explicat Montero.

El coronavirus, accident laboral per als sanitaris

Una mesura que s'exigia des de fa setmanes i que s'ha fet realitat en aquest reial decret: es considerarà accident de treball amb caràcter general en cas que els treballadors que paren atenció en centres sanitaris i sociosanitaris contraguen el *COVID-19 durant qualsevol fase de la pandèmia. 

Asímismo, en cas de defunció també es considerarà que la causa és un accident laboral sempre que es produïsca dins dels cinc anys següents a haver contret el virus.

Pròrroga del permís de treball en el sector agrari

També es prolonga el permís especial de contractació temporal de treballadors en el sector agrari fins al 30 de setembre. La mesura presa en un reial decret anterior, permetia renovar el permís de treball als treballadors estrangers de forma automàtica fins al 30 de juny. També es concedia el permís a joves immigrants d'entre 18 i 21 anys. D'aquesta forma, aquestes mesures es prolonguen fins al citat 30 de setembre amb la finalitat de garantir la mà d'obra en el sector agrari.

Pujada de sou a Guàrdia Civil i Policia Nacional

Per part seua, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, va anunciar l'aplicació del tercer tram d'equiparació salarial de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional. La pujada de sou aprovada també en el Consell de Ministres i que suposarà una despesa de 247 milions d'euros.

Pot consultar la notícia original ACI

96 178 22 15
C/ Drassanes S/N
46440 - Almussafes
(Valencia)
almussafes_iso@gva.es