Entra si ja estàs registrat/da


Per què tantes persones decideixen canviar d'ocupació després de les vacances?

28/09/2022

Després de gaudir d'uns dies descanse, desconnectant i recarregant bateries per a afrontar la volta al treball, moltes persones es plantegen l'opció de canviar d'ocupació. En la majoria de casos, això es deu al fet que les vacances són un període en el qual les persones tendim a valorar la situació en la qual ens trobem, tant personal com professional, i fer un balanç de si realment estem feliços en el punt en què ens trobem o volem llançar-nos per nous objectius.

Segons Carolina Collado, *Business *Coach de Factorial, "la volta de l'estiu és un moment molt natural per a canviar de treball o preguntar-nos cap a on volem dirigir la nostra carrera. Per això, una pràctica que nosaltres duem a terme i recomanem és la d'establir *one *to *ones entre els *managers i els empleats. Aquesta pràctica ens permet saber com es troba un professional en el seu rol, què necessita, com està, què li bloc. Aqueix *engagement evita moltes vegades que el treballador acabe anant-se d'una empresa".
El salari

La part econòmica juga un paper fonamental a l'hora de canviar de treball. En l'actual context d'incertesa generat per la guerra d'Ucraïna, la inflació i la crisi energètica, és normal que aquest aspecte decante la balança a l'hora de plantejar-se un canvi laboral.

D'altra banda, el salari, a més d'oferir estabilitat econòmica, adquireix també altres dimensions psicològiques per als treballadors. La retribució està molt vinculada al nivell d'estatus i s'entén com una manera de comprovar quant de valorat s'està per part de la companyia.

Els aspectes soft

La creixent preferència per aspectes com la conciliació, la flexibilitat o un ambient de treball agradable reflecteix que, per a retindre el talent, cal anar més enllà del sou. Cada vegada són més les empreses que s'estan donant compte que els seus empleats són més productius si els deixen la llibertat per a gestionar el seu temps i lloc de treball. Al final, encara que supose un esforç inicial per a la companyia, a la llarga s'obté una major qualitat en les tasques i el treballador percep una major pertinença a l'empresa.

"Conéixer als teus treballadors és fonamental. Com són, quines necessitats concretes tenen en la seua vida. A vegades busquem mega estratègies quan la clau és el sentit comú. Connectar amb els empleats com a persones i entrenar als *managers perquè siguen líders i no caps", assenyala Collado.

L'ambient de treball

Passem moltes hores al dia en l'oficina o en el nostre lloc de treball, per això és crucial trobar companyies que fomenten la bona relació entre els empleats. El bon ambient laboral afecta directament a la productivitat de l'equip, ja que augmenta la motivació, redueix l'estrés, genera major compromís entre els treballadors i aquests se senten més còmodes i contents. Per a això, moltes empreses tendeixen a utilitzar regles d'actuació clares i justes basades en la meritocràcia i així afavorir la transparència en la presa de decisions.

Consulta la notícia original ACI

96 178 22 15
C/ Drassanes S/N 46440 - Almussafes
(Valencia)
desarrollolocal_emp@almussafes.org