Entrar


Quines professions i sectors exigeixen un major nivell d'anglès?

Quines professions i sectors exigeixen un major nivell d'anglés? El 70% dels treballadors d'aquests sectors suspendrien un examen de nivell d'idiomes

Segons les dades de Hexagone aquestes dades actualment el 70% dels treballadors d'aquests sectors suspendrien un examen de nivell d'idiomes mentre que el 15% ho aprovaria molt just. Només un 5% dels treballadors que asseguren tindre un nivell alt d'idiomes superarien una prova de nivell.

Hexagone ha realitzat un estudi de 2.000 ofertes publicades en els principals portals d'ocupació i destaca que 4 de cada 5 ofertes publicades exigeixen nivell alt d'anglés. D'aquestes en el 65% dels casos asseguren realitzar una prova d'idiomes per a superar l'entrevista. En aquestes empreses només el 10% dels treballadors van haver d'enfrontar-se a un examen de nivell d'idiomes.

Àrees i llocs més demandats amb idiomes

La internacionalització de les companyies ha sigut clau per a la mentalització de la necessitat de pujar els nivells d'idiomes en les empreses espanyoles. En un mercat global és necessari poder comunicar-se i mancar de perfils amb idiomes es tradueix en pèrdues de beneficis.

Els llocs que més nivell d'idiomes i on més s'avalua amb exàmens de nivell als candidats són aquells on és necessària la comunicació amb altres proveïdors, clients o mercats internacionals.

Gaëlle Schaefer, directora de *Hexagone explica, “Com hem pogut comprovar en el nostre Informe Anual sobre el nivell d'idiomes en l'empresa, a Espanya a penes el 10% de les empreses tenen un nivell acceptable d'idiomes. Per aquest motiu cada vegada cobra més importància la sol·licitud de proves de nivell de les empreses als seus empleats i candidats. Aquest últim any hem començat a observar des de la consultoria una major demanda de serveis relacionats amb l'estratègia d'idiomes per a les empreses. Figures com el “*implant” han cobrat protagonisme en empreses amb interessos en el mercat internacional”.

Les empreses espanyoles s'han posat exigents amb les proves de nivell d'idiomes. Les proves de nivell han passat de ser una forma de filtrar candidats a ser una necessitat real que valora no solament el nivell d'idiomes sinó la soltesa en el lloc de treball i el maneig de tecnicismes per a determinats funcions i departaments.

Sens dubte els llocs de treball dedicats a temes internacionals, exportacions i negocis són els més exigents amb els idiomes.

Ordre dels llocs amb més exigència de nivell d'idiomes:

  •     Direcció general
  •     Màrqueting
  •     Administració
  •     Finances i comptabilitat
  •     Departament de qualitat

Sectors com l'enginyeria, l'economia, màrqueting i el dret són els que lideren les ofertes d'ocupació amb més exigència d'idiomes a Espanya.

Quins idiomes demanen les empreses

  •     L'anglés continua sent un any més l'idioma que més s'exigeix en les companyies espanyoles.
  •     En departaments de màrqueting, assessoria, consultoria, jurídic, informàtica, finances, l'anglés és l'idioma més sol·licitat.
  •     En departaments relacionats amb les exportacions, l'atenció al client o la producció és l'alemany l'idioma més exigit per les empreses espanyoles,
  •     En direcció general i exportació internacional cobra major protagonisme el francés.

En el 25% de les ofertes de treball publicades l'anglés s'exigeix com a requisit imprescindible per a accedir al treball. Els sectors on predominen aquestes ofertes són en comunicació, màrqueting, turisme, enginyeria tècnica, informàtica i administració d'empreses.

Puede consultar la noticia original AQUI

96 178 22 15
C/ Drassanes S/N
46440 - Almussafes
(Valencia)
almussafes_ad2@gva.es