Entrar


Tendències en els serveis d'atenció al client

Les característiques d'un producte o el seu preu no són ja els únics elements clau a partir dels quals les empreses poden competir entre si. L'experiència del client és un factor critique que millora la imatge de marca. Per això, les empreses s'afanyen per incorporar una certa innovació tecnològica que els permet oferir un servei eficient i personalitzat. És una cosa que s'aprecia en tots els àmbits, des del sector *retail a les cases d'apostes. A continuació, detallem quines són les grans tendències en el sector i el que hem d'esperar d'un gran servei d'atenció al client.

El Big Data al servei de la hiperpersonalización

La tecnologia sempre ha de ser vista com una aliada i és evident l'impacte positiu que pot generar en la relació entre empresa i client, si s'utilitza adequadament. Les vendes a porta freda o crides intempestives han de quedar arrere, per a donar pas a un tracte *hiperpersonalizado. Ara, la tendència és aconseguir, analitzar i explotar la major quantitat possible d'informació amb la finalitat de millorar l'experiència global de l'usuari i augmentar la seua lleialtat a la marca. Tan sols coneixent el nom del client i el seu historial de compra pot incrementar de manera considerable les probabilitats de comprar un servei addicional o bé d'obtindre un comentari positiu en xarxes socials.

Transparència en el tractament de les dades

Òbviament, en manejar dades personals, les empreses hauran d'alinear-se amb el reglament europeu de protecció de dades, no sols perquè és una obligació legal sinó perquè és un factor clau per a mantindre una relació de confiança amb el client. És imprescindible que cada companyia implemente programes informàtics que garantisquen les seguretat de les dades personals dels clients i oferisca formació als treballadors perquè entenguen les seues obligacions i la importància del seu paper en el procés.

Treball en remot

La crisi del coronavirus ha confirmat que es pot oferir una excel·lent atenció al client per mitjà del teletreball. Impulsat per tecnologies intel·ligents, els agents que treballen en remot poden organitzar millor el seu temps i sentir-se més compromesos i valorats per l'empresa. La satisfacció dels empleats és també un aspecte crític que influeix en la qualitat de l'atenció al client i redueix el *turnover en l'empresa.

Ús d'intel·ligència emocional

Quan un client té una queixa, necessita sentir-se escoltat i respectat. Saber empatitzar amb ell i intentar entendre les seues emocions millora l'experiència global de l'usuari i per tant, la seua relació a la marca a llarg termini. L'ús de la intel·ligència emocional facilita la conversa amb el client i a vegades, permet detectar les causes d'unes reaccions negatives.

Desenvolupament del Voicebot

Inevitablement, el tradicional *chatbot serà reemplaçat per un *bot més sofisticat, capaç de reconéixer arxius de veu. La creixent preferència dels clients per la veu ha impulsat el desenvolupament de tecnologies de reconeixement automàtic de la parla. Tot amb la finalitat de brindar un nou nivell de personalització en l'experiència del client.

Atenció al client per xarxes socials

Finalment, si parlem de la capacitat de conéixer al client i interactuar amb ell, les xarxes socials s'erigeixen en una eina idònia que totes les empreses han de cuidar al màxim. És una gran oportunitat per a estrényer la relació amb el client i aportar-li solucions. Segons el portal especialitzat CustomerThink, quasi un 40% dels clients esperen una resposta en xarxes socials en un termini màxim de 24 hores.

Consulta la notícia original AQUI

96 178 22 15
C/ Drassanes S/N
46440 - Almussafes
(Valencia)
almussafes_iso@gva.es