Entrar


Cinc claus per a incorporar a un empleat en remot

Un dels reptes més importants als quals s'enfronten els departaments de Recursos Humans davant la nova normalitat és abordar amb èxit la incorporació de nous empleats de manera remota, després de la crisi del COVID-19. Personio, plataforma en el núvol de Recursos Humans, aporta les claus principals perquè el tàndem treballador-empresa continue funcionant en les noves circumstàncies que ens acompanyen. 

En aquest context, els professionals de recursos humans han de centrar-se més que mai en els seus empleats, però per a això han d'estalviar temps en les tasques administratives, que solen ocupar un 42% del dia segons un estudi realitzat per l'empresa en 2019. D'aquesta manera, és possible fer processos d'incorporació càlids i alhora eficaces? Sens dubte és un panorama completament nou per al qual cal buscar eines que faciliten el treball.

Els primers dies de treball són molt importants per a tot nou empleat i solen caracteritzar-se per una certa incertesa i nerviosisme. Passar a formar part d'un equip des de casa pot generar que el sentiment de pertinença siga un dels majors desafiaments, ja que no podrà conéixer personalment el lloc de treball, ni als seus companys. Què pots fer? Facilitar la seua incorporació amb un procés en remot ben estructurat. Des de les oficines d'Alemanya, Personio ja ha testat amb el seu propi personal un mètode eficaç de “remote onboarding” que es basa en les següents línies estratègiques:

  • Comunicació: per a molts empleats haver de treballar des de casa a causa de les limitacions de mobilitat actuals pot ser una situació tibant. Per això amb la finalitat d'alleujar els seus temors és important que l'equip d'RR. HH. mantinga un estret contacte amb els nous treballadors i els informe obertament de la situació. Per a evitar que es preocupen, l'ideal és anticipar-se. Per exemple, el gerent o el responsable d'RR.HH. pot enviar un correu electrònic o un breu vídeo responent a les preguntes més importants i donant la benvinguda als nouvinguts a l'empresa. 
  • Configurar per endavant els equips: per a no aclaparar al nou integrant l'ideal és que reben els portàtils amb tot el programari i les eines necessàries (inclosa la VPN) ja instal·lats, atés que des de casa serà més complex demanar ajuda al departament informàtic de l'empresa. 
  • Organitzar sessions de formació: pregunta sempre al nou empleat, abans del primer dia, si coneix les eines de reunió i xat més comuns com Google *Hangouts, Zoom i *Slack. Organitza formacions abans que comencen a treballar perquè tots puguen participar en les reunions virtuals de presentació o elabora guies ràpides amb les principals funcions de cada eina. No tots compten amb aquests coneixements.
  • Oferir una incorporació personalitzada: s'ha de promoure l'intercanvi d'informació entre RR.*HH., els gerents i els nous companys tan sovint com siga possible. Cal tindre en compte que les presentacions que abans es realitzaven en persona, ara es fan a través d'un portàtil. Per això, és recomanable fomentar el contacte amb l'equip ja siga a través de cafés, esmorzars o cerveses virtuals. Eines com Wellbeing Warrior també poden contribuir a promoure el contacte entre departaments. Aquesta eina et suggereix companys de manera aleatòria amb els quals podràs prendre't un descans o esmorzar virtual. Recorda que la comunicació no sols és important per a calmar les preocupacions i temors del principi.
  • Designar a un mentor per a mantindre la proximitat: Personio compta amb un programa de mentors, tant en la distància com de manera presencial, per a donar la benvinguda a les noves incorporacions. A cada nou empleat se li assigna un mentor que l'ajudarà durant la incorporació i posarà a la seua disposició tots els seus consells, experiència i habilitats. En el context actual, treballant des de casa, aquesta figura adquireix encara més importància. No es tracta únicament d'un company emocional, sinó que també serà l'encarregat de presentar a la resta d'equips i donar a conéixer la cultura de l'empresa.

“Aquest mètode ja ha sigut aplicat amb èxit a Alemanya i ha demostrat com funcionaran els processos en les pròximes setmanes, i fins i tot mesos. És clau explicar tot el procés de onboarding en profunditat al nou empleat i per a això, cal proporcionar tota la informació possible per escrit per a no aclaparar al nou company i brindar eines de videollamada per a establir proximitat i calidesa humana”, sosté Angelina Gentili, cap d'Equip d'RR.HH. i Adquisició de Talent de Personio España.

La crisi mundial provocada pel COVID-19 ha marcat un abans i un després en els nostres entorns laborals i ha plantejat un nou escenari on la digitalització és un pilar fonamental, no sols per a la continuïtat i competitivitat de les companyies, sinó per a una cosa molt més important: poder garantir el benestar i la seguretat dels seus treballadors.

Hui dia podem dir que hem aprés que estar preparats és la millor manera de mitigar el colp. Per això és un bon moment per a avaluar i valorar quines eines ens faran falta en un futur pròxim -i de difícil pronòstic- per a tindre tots els elements possibles al nostre favor. Comptar amb la tecnologia adequada davant la nova normalitat és una aposta segura i ferma per la continuïtat i la millora dels negocis.

Consulta la notícia original ACI

96 178 22 15
C/ Drassanes S/N
46440 - Almussafes
(Valencia)
almussafes_iso@gva.es