Entrar


Com respondre a les 10 preguntes clau de les entrevistes de treball

Fer una entrevista de treball pot fer que et sentes com si estigueres de retorn a l'escola fent un examen. No obstant això, en lloc que la “prova” tinga una resposta clara i correcta, respondre a les preguntes d'aquests processos a vegades pot ser incòmode, mesclat amb l'esperança d'haver-ho fet bé.

Explica'm sobre tu mateix

El problema: la majoria dels candidats consideren que aquesta pregunta és aclaparadora. Com és una pregunta molt àmplia i oberta, els candidats són propensos a divagar, parlant del seu jo professional en termes molt genèrics i generals, i bàsicament reafirmant el seu currículum.

El que s'hauria de dir: una millor manera de respondre és parlar de la teua experiència d'una manera que et situe com la parella perfecta per al paper. Has de contar una història, però una amb un començament, un fase intermèdia i un final molt clars. Hauries de poder acabar amb el que et situa en el moment i lloc: “llavors és per això que estic buscant fer un canvi i estic molt entusiasmat amb aquesta oportunitat”.

Per què vols treballar per a aquesta empresa?

El problema: una resposta comuna a aquesta pregunta és felicitar la companyia dient alguna cosa així com: “*XYZ és el creador líder de solucions innovadores, i vull treballar per a un líder del mercat”. Una resposta més honesta podria ser: “Vostés van ser els únics que van llegir el meu currículum, així que per descomptat que vull treballar per a vostés. Necessite una ocupació”.

El que s'ha de dir: una bona resposta, no obstant això, gira entorn de la missió, visió i valors de l'empresa. Si coincideixen amb les teues metes i desitjos, llavors parla sobre això. Parlar d'estar connectat als valors de l'empresa. Sobre com et parla la missió i després relaciona aqueixes coses amb la descripció i el teu conjunt d'habilitats úniques.

Per què estàs interessat en aquest lloc?

El problema: el major error que els candidats cometen amb la seua resposta se centra en com el lloc s'ajusta al seu pla de carrera, i com els ajudarà a estar professionalment més satisfets i avançar en la seua carrera.

El que s'hauria de dir: una millor resposta posa els objectius de la companyia a l'avantguarda. Les persones no sols són contractades per a fer un treball; són contractades per a ser part de l'empresa en el seu conjunt, una empresa que ha objectius i metes molt específics d'aconseguir. L'enfocament principal de la resposta ha de centrar-se en com el candidat agregarà valor a l'organització.

Per què hauríem de contractar-te?

El problema: la resposta comuna a aquesta pregunta és enumerar els assoliments i mèrits que l'entrevistador pot trobar en el teu currículum. No saps res sobre els altres candidats, així que no pots comparar-te amb ells.

El que s'ha de dir: una millor resposta és primer reconéixer que no pots parlar sobre els mèrits d'altres candidats. A partir d'ací, parla dels atributs que tens que no figuren en el teu currículum, com les habilitats blanes que posseeixes i que complementen el rol. Alguna cosa així com: “Espere haver pogut mostrar per què estic qualificat des d'una perspectiva d'assoliment professional. Només puc imaginar que els altres candidats són igualment efectius. El que puc dir és que sóc un excel·lent comunicador i puc pensar ràpidament en les meues respostes. Sóc molt adaptable i no perd l'equilibri en una crisi. Aquest és un lloc d'alta pressió, i a més dels meus cinc anys d'experiència convertint reeixidament als equips de vendes de baixa producció enlaire rendiment, crec que aqueixes habilitats blanes són un complement fonamental”.

Quina és la teua major fortalesa?

El problema: un candidat sovint respondrà dient-se a si mateix un treballador. Realment no responen a la pregunta, i no poden respondre perquè la majoria de la gent no coneix la seua major fortalesa.

El que s'hauria de dir: una millor resposta implica algun tipus de preparació. Trobar una resposta real. Com a part d'aqueixa preparació, asseu-te i pensa en quin és el teu ‘toc especial’ i com beneficiarà a aquest cap específic i a l'empresa.

Per exemple: “M'han dit que aporte energia a cada projecte que aborde”. O bé: “Tinc la capacitat de connectar-me amb qualsevol membre del meu equip, la qual cosa aporta una sensació de cohesió al lloc de treball”.

Explica'm sobre un moment en el qual vas fallar

El problema: aquesta pregunta pot fer que entropesses si culpes a algú més o dius que no pots recordar-ho.

El que s'hauria de dir: una millor resposta és reconéixer que tots ens equivoquem de tant en tant. La pregunta, realment, és analitzar què bé respons. Una bona resposta inclouria: “Aquest és l'error que vaig cometre, ací és on em vaig equivocar i això és el que vaig aprendre com a resultat”.

Quin és el teu requisit o idea salarial?

El problema: molts sol·licitants de treball diuen una quantitat i, a vegades, poden basar-se en quant volen guanyar.

El que s'hauria de dir: una millor resposta podria ser: “No tinc una quantitat establida en ment ja que no sé prou sobre el lloc”. Si et pressionen per a donar una resposta, *díles quin era el teu salari en el teu últim lloc i pregunta: “Això està dins del rang d'aquest lloc?”.

Quin és el teu pla quinquennal?

El problema: aquesta és una pregunta que fa entropessar a molts candidats, ja que pot ser difícil de respondre. Si les teues expectatives són massa agressives, com, “M'agradaria ser gerent”, l'entrevistador podria veure'l com una amenaça, volent el seu treball. Si la teua resposta és massa lleu, com “espere estar en la mateixa mena de lloc”, pots ser vist com no motivat o ambiciós.

El que s'ha de dir: una millor resposta vincula els teus plans futurs amb la teua experiència passada i els teus punts forts. Usa això com una oportunitat per a parlar sobre per què estàs interessat en ells. Per exemple: “Com es pot veure per la meua experiència, sóc algú que ha tingut la sort de trobar bones companyies per a les quals treballar, en les quals he pogut progressar i abordar desafiaments contínuament. Espere que el meu pròxim lloc permeta que continue durant els pròxims cinc anys”.

Per què vols deixar el teu treball actual?

El problema: les males respostes a aquesta pregunta inclouen qualsevol cosa que siga negativa cap a l'ocupació actual, la qual cosa sona massa vague o involucra informació confidencial, com un acomiadament imminent o la pèrdua de clients.

El que has de dir: la millor resposta és qualsevol cosa que implique que estàs buscant millorar-te a tu mateix. “Sent que puc estar fent més i, actualment, estava massa limitat o no era factible avançar”.

Tens alguna pregunta per a mi?

El problema: els candidats que deixen passar aquesta oportunitat perden una bona ocasió de brillar. El no tindre preguntes mostra no sols una falta d'interés en el lloc o la companyia, sinó també una total falta de comprensió del que es tracta el procés d'entrevista. Fer preguntes que es responen fàcilment mitjançant un examen ràpid del lloc web de la companyia és encara pitjor, ja que posarà en relleu el poc que saps sobre aqueixa empresa.

El que s'hauria de dir: una millor resposta és fer una pregunta que demostre una comprensió del panorama competitiu del sector en particular. Això ressaltarà que li has donat a aquesta oportunitat un pensament més profund. Per descomptat, fer preguntes relacionades amb el que es necessita aconseguir, o el que ha fet triomfar o fallar a uns altres en el lloc, així com les preguntes sobre com el departament s'ajusta a la totalitat de l'organització, són genials.

Consulta la notícia original ACI

96 178 22 15
C/ Drassanes S/N
46440 - Almussafes
(Valencia)
almussafes_iso@gva.es