Anar al contingut principal

Creix l'ocupació en logística i transport un 3,68%, superant la mitjana nacional

28/07/2023

El sector de la logística i el transport va tancar el segon trimestre de 2023 amb un total d'1.163.600 treballadors ocupats, la qual cosa suposa un increment del 3,68% respecte al trimestre anterior, segons es desprén de les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) publicats per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Aquesta dada supera en un 0,7% la mitjana de l'economia.

Aquestes dades estan recolzades per les contractacions derivades de la Setmana Santa, la campanya de rebaixes i la temporada estival, així com pel corrent de millora en l'ocupació que s'està vivint en tota l'Eurozona associada al creixement del sector serveis, la qual cosa es tradueix en un increment de l'ocupació estacional.

Després que en el primer trimestre de l'any es produïra una caiguda en l'ocupació logística, al no consolidar-se l'ocupació generada durant les campanyes de pics de demanda de final d'any, el teixit productiu espanyol ha continuat fent esforços per estimular el consum, avançant les rebaixes i posant en marxa diferents tipus de campanyes per a afavorir les vendes. Aquesta espenta ha tingut un impacte directe en el creixement de l'ocupació en el sector logístic, que ha influït també en el transport.

 “És important que l'Executiu que resulte de les eleccions celebrades el 23-J establisca entre les seues prioritats la posada en marxa d'un canvi de rumb en política fiscal que, d'una vegada per sempre, rebaixe la pressió sobre el nostre teixit productiu, així com en matèria laboral, afavorint la flexibilitat i la baixada de l'absentisme, que es troba desbocat” afirma Francisco Aranda, president de la patronal UN.

Escassa competitivitat de les empreses espanyoles

Segons dades de l'Institut d'Estudis Econòmics (IEE) relatius a la competitivitat fiscal de 2022, Espanya es troba en el lloc 34 dels 38 territoris analitzats, una “lamentable posició, que ve a ratificar el complex escenari que afronten les nostres empreses i que ens
situa a la cua en termes d'agilitat, flexibilitat i certitud laboral. Aquesta persecució al nostre teixit productiu obstaculitza la gran responsabilitat de les nostres empreses de continuar aportant riquesa i ocupació, i ens posa les coses molt difícils a l'hora de competir amb molts dels nostres veïns europeus, que disposen d'una fiscalitat més amable amb les seues empreses”, ha afegit Aranda.

Per a la patronal de la logística, “dins del sector de la logística i el transport existeix una necessitat apressant de comptar amb incentius a la contractació i d'una major flexibilitat laboral, així com de disposar d'una major seguretat jurídica relativa a les relacions laborals”, ha manifestat Aranda. “El nostre sector registra multitud de pics d'activitat i està molt vinculat a les grans campanyes de vendes que tenen lloc en determinats moments de l'any, per la qual cosa la rigidesa del nostre mercat de treball llastra el nostre potencial com a grans generadors d'ocupació”.

Consulta la notícia original ACI