Entrar


Desapareix el requisit de cerca activa d'ofertes d'ocupació en diversos subsidis

El Govern elimina dels requisits obligatoris per a optar a diversos subsidis o ajudes econòmiques la cerca activa d'ocupació. L'auge dels treballadors en ERTE ha col·lapsat les oficines del SEPE. A causa d'això, els empleats públics que treballen en l'organisme d'Ocupació Estatal s'han vist saturats.

Després de la pandèmia sanitària i la nova normalitat, hi ha més demandants de subsidis per desocupació o ajudes econòmiques de les crides vitals, com la Renda Mínima Vital, per exemple.

Entre altres mesures, després dels canvis realitzats, tampoc mesura el nivell de Renda Anual en les ajudes econòmiques que dóna als aturats de més de 52 anys. A més, en un dels subsidis que més demanda té en aquests moments, l'Ingrés Mínim Vital, amb més de 400.000 sol·licituds, també hi ha canvis.

En aquest cas, en la Renda Mínima Vital, tampoc es contempla el fet que el demandant estiga en cerca activa d'ocupació. Precisament aquesta manca de cerca activa d'ofertes d'ocupació per part del receptor del subsidi ha fet que altres grups polítics pregunten al Govern.

Referent a això, l'Executiu presidit per Pedro Sánchez, assegura que “els requisits per a l'accés a determinats subsidis ara són més flexibles”. En aquest cas, per exemple, apareix la no presentació de la Declaració Anual de Rendes en els subsidis per a persones de més de 52 anys.

Cerca d'ofertes d'ocupació

Una dels dubtes que tenien els altres partits polítics i els demandants potencials de l'Ingrés Mínim Vital i d'altres prestacions era la cerca activa d'ocupació.

En aquest sentit, algunes de les Rendes Mínimes d'Inserció de les quals presenten les Comunitats Autònomes per als col·lectius més vulnerables, sí que tenen com a requisit l'estar en cerca activa d'ocupació.

Pots consultar les bases d'aquestes Rendes Mínimes punxant ACI.

Les bases del subsidi extraordinari per desocupació, una ajuda econòmica per als aturats de llarga duració tampoc contempla la cerca activa d'ocupació.

Els ERTE desborden al SEPE

Els empleats públics del SEPE no han deixat de treballar durant tot l'Estat d'Alarma. Ara, amb la nova normalitat i l'obertura de les oficines que romanien tancades, s'han convertit en el focus de la ira de molts dels afectats.

A causa d'això, ha sigut necessari extremar les condicions de seguretat de les oficines. Des del mes de març, el SEPE ha multiplicat el treball. La situació ja és tranquil·la, hi ha treballadors que salen del ERTE de manera progressiva. Així i tot, els problemes amb el cobrament es mantenen en algunes oficines.

Consulta la notícia original ACI

96 178 22 15
C/ Drassanes S/N
46440 - Almussafes
(Valencia)
almussafes_iso@gva.es