Entrar


La clau del nou entorn laboral: el treball de les empreses amb els seus empleats per a saber gestionar els reptes actuals


"Les empreses necessiten treballar amb els seus empleats com aprendre a gestionar els reptes als quals s'enfronten i desenvolupar una estratègia de benestar corporatiu", diu Gonzalo Martínez Coco, Head of Global Benefits de Aon Espanya

La clau del nou entorn laboral: el treball de les empreses amb els seus empleats per a saber gestionar els reptes actuals
El nou informe “Epidèmia de COVID-19: Contribuint al benestar dels empleats” publicat per *Aon *plc, empresa global líder en serveis professionals que ofereix un ampli ventall de solucions de riscos, capital humà i salut, aborda l'important paper que exerceixen les empreses per a ajudar els seus empleats a donar el millor de si en aquest nou entorn laboral, encara que siga temporal. 

Un nombre creixent d'empreses de tota la regió *EMEA estan demanant als seus empleats que treballen des de casa com a part fonamental d'una estratègia de «contenció» enfront de l'epidèmia de *COVID-19. Molts estaran acostumats a això i se sentiran còmodes, encara que la idea del teletreball durant un període molt ampli podria resultar complicada. 

Avantatges i reptes
El teletreball pot tindre molts avantatges, com l'atorgar a les persones més control i flexibilitat sobre la seua jornada laboral, possiblement menys distraccions, menys temps de desplaçament i la capacitat de desenvolupar hàbits saludables en relació amb el dia de treball, però també pot presentar desavantatges que podrien veure's exacerbades si el període de teletreball és massa llarg. Per exemple, existeix el risc que alguns empleats se senten aïllats en el seu nou entorn laboral. Podrien sentir ansietat en un moment d'incertesa, haver de realitzar un esforç per separar la vida laboral de la vida familiar o estar lluitant per ser productius en una casa plena de gent. 

“En aquest moment sense precedents, les empreses han de dedicar més atenció a recolzar el benestar dels seus empleats de manera efectiva, en particular tenint en compte que considerem que les pràctiques de treball canviaran i el teletreball serà la norma, almenys temporalment”, afirma Gonzalo Martínez *Coco, *Head *of Global *Benefits de *Aon España. “Per a això han de tindre en compte accions en cinc àmbits: físic, social, professional, financer i emocional”. 

Com contribuir al benestar de l'empleat?
L'informe inclou tres suggeriments d'actuació en cadascun d'aquests àmbits, proposant accions que van des d'oferir accés a un entrenador personal virtual que done suport amb la salut física de persones de diferents perfils, a l'ús d'una aplicació de salut corporativa per a plantejar desafiaments en l'empresa, passant per plataformes online ludificades per a plantejar i compartir reptes, serveis d'ajuda per a pares i cuidadors, de telemedicina per a empleats, o serveis de suport en cas de duel. Altres alternatives són els serveis de subscripció a aliments saludables amb descomptes, plataformes i sessions en línia sobre benestar financer o facilitar una plataforma de descomptes i ofertes per a empleats.

“En aquest entorn tan volàtil, tan connectat i desconnectat alhora, les empreses necessiten treballar amb els seus empleats com aprendre a gestionar els reptes als quals s'enfronten i desenvolupar una estratègia de benestar corporatiu fonamentada en els cinc pilars esmentats”, afig Gonzalo Martínez *Coco.

96 178 22 15
C/ Drassanes S/N
46440 - Almussafes
(Valencia)
almussafes_iso@gva.es