Anar al contingut principal

Les habilitats digitals seran el més demandat a l'hora de buscar perfils per a cobrir vacants de treball temporal aquest estiu

15/06/2023

L'arribada de la Generació Z al mercat laboral, ha portat amb si una nova mentalitat tecnològica en l'hostaleria. Segons un estudi realitzat per l'Observatori Nacional de Tecnologia i Societat va indicar que el 64% de la població espanyola compta amb competències digitals almenys bàsiques, ocupant el sisé lloc a la Unió Europea. Aquests joves, que han crescut envoltats de dispositius electrònics, estan aprofitant les seues habilitats digitals per a liderar la revolució tecnològica en el sector i satisfer les demandes dels clients més connectats.

En aquest sentit, més del 70% dels establiments del sector han invertit en tecnologia durant els últims dos anys, segons un estudi realitzat per l'Associació d'Hostaleria. Això reforça la necessitat de comptar amb cambrers capacitats en habilitats digitals per a aprofitar al màxim aquestes inversions i brindar una experiència de client moderna i eficient.

La temporada d'estiu comença ara al juny amb una notable falta de mà d'obra a Espanya. Encara que segons l'INE l'ocupació ha crescut un 1,83% en els 12 últims mesos, *Last.app, l'empresa especialitzada en sistemes de gestió per a restaurants, alerta sobre la necessitat i alta demanda de perfils amb habilitats digitals per a cobrir les vacants de cambrers aquest estiu. Així mateix, el sector de la restauració viu una situació crítica derivada de la falta de treballadors, que s'ha pogut millorar amb la incorporació de tecnologia.
Quines són les habilitats digitals que prenen la davantera en el sector?

Davant la falta de personal, la digitalització és clau per a la gran majoria dels hostalers. Per això, la indústria *foodtech posa a la disposició del sector de l'hostaleria les eines necessàries per a facilitar l'actualització de la carta, reduir els temps d'espera, disminuir els errors en les comandes, crear promocions i descomptes puntuals o vincular el negoci a xarxes socials, app o web.

Un exemple és *Last.app, una *startup espanyola dedicada a la creació de programari per a la gestió de restaurants, amb un programari per a gestionar tot des d'una mateixa plataforma i que elimina el problema de molts restaurants que compten amb diferents *softwares de gestió, quedant ofegats en solucions que al final generen més càrrega de treball i provocant que tornen als sistemes obsolets i processos manuals.

Per això, Francisco Gea de *Last.app presenta les claus que prenen la davantera en el sector aquest estiu:

1. Simplificació i automatització de processos: Comptar amb una solució integral, permet als hostalers gestionar tots els aspectes del seu negoci des d'una mateixa plataforma. Això inclou l'actualització de la carta, la gestió de comandes de sala o externs, la creació de programes de lleialtat, l'optimització dels processos o el control del negoci amb reportes específics i concorde a cada negoci. Amb aquestes habilitats digitals, es redueix la càrrega de treball i s'eliminen els processos manuals, la qual cosa augmenta l'eficiència i la productivitat de cada empleat.

2. Millorar l'experiència del client: Gràcies a les habilitats digitals, els hostalers poden reduir els temps d'espera i disminuir els errors en les comandes. Això condueix a una experiència de client millorada, ja que les comandes es processen de manera més ràpida i precisa. A més, la integració amb xarxes socials, aplicacions i llocs web permet als restaurants connectar amb els seus clients de manera més efectiva, oferint promocions i descomptes personalitzats.

3. Adaptabilitat a l'era digital: En un entorn cada vegada més digitalitzat, és crucial que els negocis d'hostaleria es mantinguen al dia amb les últimes tecnologies i tendències. Aquestes habilitats digitals permeten als restaurants aprofitar al màxim les oportunitats que ofereix la tecnologia, millorar la seua eficiència operativa i proporcionar una experiència excepcional als seus clients.

“Els cambrers digitalment capacitats són capaços de fer tasques de més valor reduint els temps de tasques manuals. Gràcies a les eines tecnològiques poden ser més eficients en la comunicació amb cuina i la presa de comandes, més àgils amb les reserves, a més de que poden garantir una experiència gastronòmica molt més satisfactòria en accedir ràpidament a informació rellevant sobre cada comensal, entre altres coses”; revela Francisco Gea, de Last.app.

Consulta la notícia original ACI