Entrar


Lleu recuperació del mercat laboral: Quins són els sectors que més ocupació han generat al maig?


Lleu recuperació del mercat laboral: Quins són els sectors que més ocupació han generat al maig?
InfoJobs, plataforma líder a Espanya per a trobar les millors oportunitats laborals i el millor talent, va registrar el mes de maig passat un total de 82.359 vacants d'ocupació per a treballar a Espanya, un 12% més que el mes d'abril, dades que reflecteixen una lleu recuperació del mercat laboral després de la crisi provocada per la Covid-19, i coincidint amb el pla de desescalada de les diferents Comunitats del país. En comparació amb el mateix període de l'any anterior, continuem observant una tendència negativa, de caiguda generalitzada, amb un descens del 69% del volum de vacants publicades en la plataforma líder d'ocupació. 

Comercial i vendes, Informàtica i telecomunicacions i Professions, arts i oficis, principals generadors d'ocupació a Espanya
Comercial i vendes, sector que tradicionalment genera major ocupació a Espanya, registra 14.447 vacants, un 17,5% del total de vacants publicades en *InfoJobs. Aquestes dades deixen en evidència la gran caiguda del sector durant la pandèmia, amb un descens del 71% en volum de vacants respecte al mateix període de l'any anterior. Li segueix Informàtica i Telecomunicacions amb 10.127 vacants (12,5%), en aquest sentit és important ressaltar que aquest sector ha sigut dels menys perjudicats durant la crisi ja que ha mantingut una tendència estable. L'auge del comerç electrònic, la digitalització de les empreses i l'arribada del teletreball ha impulsat la demanda de perfils *IT com a desenvolupador de programari, consultor TIC, Administració de sistemes TIC, etc. Es tracta de dos sectors que, malgrat un context de caiguda generalitzada, mantenen un major volum de vacants situant-se com els principals generadors d'ocupació a Espanya durant el mes de maig.

Professions, arts i oficis se situa en la tercera posició del rànquing amb 9.914 vacants, un 12% del total. La necessitat de reforçar les activitats de neteja i desinfecció i fins i tot d'ampliar la seguretat en edificis han fet necessari el reforç de les plantilles de professionals com a personal de neteja i personal de seguretat. També destaca la demanda de tècnics de manteniment i altres relacionades amb l'acomodació de la llar com a lampistes, fusters o electricistes. 

Li segueix Compres, Logística i Magatzem amb 8.698 vacants representa un 11% del total de vacants publicades durant el mes de maig. Aquest sector, al costat de Sanitat i Salut, ha sigut un dels protagonistes de la pandèmia amb un increment en la demanda de perfils relacionats amb personal de magatzem i personal de repartiment. 

Així mateix, és important recordar que un dels sectors més perjudicats per la crisi sanitària ha sigut Turisme i restauració, sector que registrava, el mes passat, 1.071 vacants, un 1% del total de vacants publicades mentre que en el mateix període de l'any anterior la demanda de professionals en aquest sector representava un 12%. Aquestes xifres evidencien la dràstica caiguda de Turisme i restauració, amb un descens del 97% en volum de vacants.

El 23% de les vacants publicades en InfoJobs oferien contractació indefinida
Entre les vacants registrades en InfoJobs el mes de maig, es van publicar un total de 18.613 llocs de treball que oferien contractació indefinida, representant el 23% de les vacants que informaven sobre el tipus de contracte oferit, la qual cosa suposa un increment del 18% en contractes d'aquesta modalitat respecte al mes anterior. Així i tot, donat l'actual context socioeconòmic destaquen les vacants amb contracte de duració determinada que van representar, el mes passat, el 26% de les vacants de la plataforma, un descens del 6% respecte al mes d'abril.

Pel que fa al tipus de jornada a realitzar, observem que el mes de maig han predominat les vacants que oferien jornada a temps complet, representant el 56% del total de vacants publicades en *InfoJobs. El 13% de les vacants oferia ocupacions a temps parcial, mentre que el 4% dels llocs de treball plantejava realitzar jornada intensiva.    

Comunitat Valenciana, Extremadura i Castella-la Manxa, les regions amb major creixement relatiu
Comunitat Valenciana, amb un creixement del 53%, és la regió amb major recuperació d'ocupació respecte al mes d'abril. Li segueixen Extremadura i Castella-la Manxa amb un creixement relatiu del 49% i 47%, respectivament.   

Com és habitual, respecte a número absoluts, la Comunitat de Madrid, amb un registre de 22.834 vacants concentrava el 28% de les vacants publicades a Espanya, sent la regió que més ocupació genera malgrat la dràstica caiguda, concretament del 70% respecte al mateix període de l'any anterior. Catalunya es posiciona segona en el rànquing registrant 18.683 vacants, seguida d'Andalusia amb 7.792 vacants, que suposen un 23% i un 9,5% de les vacants registrades per *InfoJobs el mes de maig respectivament.

Consulta la notícia original ACI

96 178 22 15
C/ Drassanes S/N
46440 - Almussafes
(Valencia)
almussafes_iso@gva.es