Entrar


Els 10 treballs tecnològics que no tindran atur a Espanya

Amb la crisi sanitària, el teletreball ha suposat el salvavides perfecte per a milers d'empreses espanyoles. Moltes d'elles ja comptaven amb una infraestructura més o menys adaptada però altres han necessitat de moltes hores amb el personal tècnic a ple rendiment.

Aquests professionals formen part dels perfils més demandats per les empreses. I això no ha fet més que començar. El concepte transformació digital porta rondant-nos molts anys i la prova de foc l'hem experimentada en les nostres pròpies carns en les últimes setmanes.

Pràcticament tot el que està relacionat amb fer el salt al món digital té excel·lents eixides laborals, però no són els únics. També existeixen perfils no relacionats directament amb aquest sector però que requereixen d'una composició de noves tecnologies important.

Els 10 treballs més demandats

La xarxa social LinkedIn, adquirida per Microsoft fa uns anys, és un dels portals d'ocupació més importants del món. Els milions de perfils laborals són el 'supermercat' perfecte per a les empreses àvides de nous talents per al seu sector. LinkedIn compte, pel que s'ha dit anteriorment, amb una de les bases de dades sobre treball més importants del món al mateix temps que aconsegueix tindre el termòmetre perfecte sobre què demanden les empreses.

Coneixent bé el mercat laboral, la pròpia LinkedIn ha publicat una llista dels 10 perfils més demandats per les empreses a Espanya i a tot el món. Trobem llocs dels més variat que van des d'especialista de servei al client fins a dissenyador gràfic.

Els perfils amb elevada càrrega informàtica i analítica continuen copant la majoria de les demandes. D'aquesta manera, podem trobar analista de dades, analista financer, suport tècnic, administrador de TU o desenvolupador web.

Completen el la llista dels més buscats l'especialista en màrqueting digital, gestió de projectes i desenvolupament de vendes. Com podem veure, directa o indirectament, tots els llocs estan relacionats amb les noves tecnologies més establides i algunes que estan en plena expansió.

També destaquen algunes de les actituds que més es destaquen. En concret, LinkedIn publica quatre: habilitats per a la cerca d'ocupació, habilitats interpersonals, transformació digital i diversitat i inclusió. La publicació de totes aquestes dades ve de la mà d'una renovada plataforma d'aprenentatge online que LinkedIn acaba de presentar juntament amb una altra que posa a disposició la mateixa Microsoft. En ella, podrem accedir a més de 100 cursos totalment gratuïts per a poder accedir a un certificat que s'adquirirà una vegada superat el curs. A més, les tarifes dels certificats tenen una reducció especial per a les persones desocupades i es podran expedir per tan sols 15 dòlars fins al 31 de març del 2021.

Segons publica Microsoft: "El 74% de les persones que obtenen una certificació asseguren que els ajuda a trobar ocupació". També han apuntat que les hores invertides en els cursos gratuïts online de *LinkedIn han augmentat en un 200% en els últims tres mesos respecte a l'anterior període.

Les ocupacions sense atur del futur

Per a Espanya, LinkedIn té una previsió clara: "En els pròxims cinc anys es crearan dos milions de noves ocupacions relacionades amb la tecnologia a Espanya". La immensa majoria aniran a parar al sector del desenvolupament de programari creant més d'1.300.000 nous llocs de treball. Actualment i segons la pròpia LinkedIn, existeixen uns 300.000 empleats en desenvolupament de programari a Espanya.
El segon sector que més creixerà en els pròxims anys serà el que estiga relacionat amb el núvol i dades amb 315.000 nous llocs de treball. Tanca el podi el sector dels analistes de dades, machine learning i intel·ligència artificial amb 265.000 nous llocs. El rànquing es completa amb 76.000 nous treballs en ciberseguretat i altres 20.000 en tot el relacionat amb privacitat i legal.

Consulta la noticia original AQUI

96 178 22 15
C/ Drassanes S/N
46440 - Almussafes
(Valencia)
almussafes_iso@gva.es