Entrar


Una setmana laboral de quatre dies: més hores per dia o reducció del salari?

Una setmana laboral de quatre dies: més hores per dia o reducció del salari?

Més de la meitat dels treballadors europeus (56%) optarien per una setmana laboral de quatre dies si tingueren l'opció, segons “The Workforce in Europe 2019”, el nou informe europeu de ADP, proveïdor global de solucions de Gestió del Capital Humà. El 63% dels espanyols estaria d'acord amb aquesta mesura seguits pel 61% dels britànics i holandesos, i el 60% dels francesos. No obstant això, els enquestats estan dividits sobre com afectaria les seues hores i retribució en general: el 78% afirma que preferiria treballar més hores en quatre dies pel mateix sou, i el 22% preferiria les mateixes però amb una reducció de sou proporcional.

Workforce View in Europe 2019 aprofundeix en alguns dels problemes clau als quals s'enfronten actualment els empleats i ocupadors en tota Europa. La setmana laboral de quatre dies s'ha tornat un tema molt important en els últims anys, amb informes que afirmen que pot revolucionar la productivitat, millorar l'equilibri entre la vida laboral i laboral dels empleats i disminuir els nivells d'estrés. Cada vegada més emprats demanden aquest format així que els ocupadors haurien de començar a prendre la idea de debò.
Els millenials, els més disposats a acceptar una reducció salarial per treballar menys hores

La setmana de quatre dies és més popular entre els quals es troben a meitat de la seua carrera. Així el 59% dels quals tenen entre 35 i 44 anys afirmen que optaria per aquesta forma de treballar, per a poder conciliar treball i vida personal, i altres responsabilitats. Un 46% d'aquest segment desitja mantindre els seus nivells salarials, mentre que són els Millennials els qui estan més disposats a acceptar una reducció salarial per menys hores, amb un 15% dels joves de 16 a 34 anys que trien aquesta opció.

Els avantatges de la setmana laboral de quatre dies

Raúl Sibaja, director d'operacions de ADP Ibèria: “Ja que la productivitat, la conciliació i la diversitat en el lloc de treball continuen ocupant un lloc destacat en la llista de problemes crítics en les empreses en tota Europa, una setmana més curta podria ser la solució. Diversos estudis demostren que, en molts casos, els empleats podrien gaudir d'un equilibri entre la seua vida laboral i personal en treballar d'aquesta manera, així que tant ells com els ocupadors eixirien guanyant. També ajudaria a dissenyar un lloc de treball més adequat per a les persones i que s'ajustara a les responsabilitats més complicades en el seu dia a dia. Una setmana de quatre dies pot fer molt per a crear un entorn de treball millor en el qual tothom puga aconseguir el seu potencial tant professional com personal. També hi ha indicis que una setmana de quatre dies podria ajudar a millorar la diversitat de gènere en el lloc de treball, facilitant que tots dos membres de la parella manegen les responsabilitats familiars, i permetria que més dones aprofiten al màxim les seues oportunitats professionals. Així mateix permetria que tots puguen continuar gaudint de les seues aficions en el treball, alhora que aporten major diversitat a l'oficina i permeten als empleats gaudir d'una vida casolana satisfactòria. I en última instància, és una victòria per al benestar i el compromís dels empleats, tots dos factors cada vegada més importants per a l'èxit de les empreses modernes”.

Pot consultar la notícia original ACI

96 178 22 15
C/ Drassanes S/N
46440 - Almussafes
(Valencia)
almussafes_ad2@gva.es